MOZZART TV: Dejan Milojević uveren - idemo na Mundobasket! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.09.18. | 11:18

Dan nastavka kvalifikacija za Svetski kup u Kini je došao, a o predstojećim utakmicama protiv Grčke i Estonije naša voditeljka Jovana Strinić razgovarala je sa trenerom Mega Bemaksa i proslavljenim asom Dejanom Milojevićem, te novinarom portala MOZZART Sport Nikolom Stojkovićem

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja da krči put ka Svetskom kupu u Kini!

Posle nešto više od dva meseca pauze Orlovi će ponovo izaći na parket i pokušati da izbore novu pobedu, a odmah na startu drugog krugog stiže i najteži izazov - Grčka.

Izabrane vesti

O predstojećim utakmicama protiv Grčke i Estonije naša voditeljka Jovana Strinić razgovarala je sa trenerom Mega Bemaksa i proslavljenim asom Dejanom Milojevićem, te novinarom portala MOZZART Sport Nikolom Stojkovićem. Razgovaralo se o brojnim temama - od sukoba Fibe i Uleba, preko kritički nastrojene publike i prozivki upućenih na račun NBA zvezde Nikole Jokića, do detalja koji bi mogli da odluče meč na Kritu (RTS, 20.00). 

Evo i šta je Dejan Milojević rekao o problematici koju selektori nacionalnih timova imaju prilikom sastavljanja spiskova za kvalifikacije.
„To je sve posledica sukoba Fibe i Uleba. NBA je priča za sebe i u principu NBA je krovna organizacija. Trebalo bi, po meni, da prave kalendari za sva takmičenja na osnovu kalendara NBA lige, da bi najbolji igrači bili na takmičenjima. FIBA to ne radi i zato smo u ovoj situaciji. Evroliga samo prati ono što radi NBA“, rekao je Dejan Milojević za MOZZART TV.

Trener Mega Bemaksa, koji je Srbiji podigao nekoliko reprezentativaca, nije bio blagonaklon prema ovakvom sistemu kvalifikacija...
„Priča sa ovim reprezentativnim prozorima mi uopšte nisu jasni i ne sviđaju mi se. Košarkaški raspored je toliko zgusnut da vi uopšte nemate prostora za utakmice i odmor tokom sezone. Ni u NBA, ni u Evroligi, ni u domaćim prvenstvima. Uopšte ne razumem zašto je ovo uvedeno. Posle toliko godina jedan sistem koji je funkcionisao na dobar način je promenjen, sada je uvedeno nešto gde je napravljena velika pometnja. Ne znam da li je ovo održivo i da li će trajati, voleo bih da se reši, u interesu košarke. Nije sad ovo da sam ja protiv Fibe ili za Uleb. Ne. Jednostavno, ljudi treba da shvate ko ima koliku težinu, a Fiba ne shvata da je NBA krovna organizacija košarke u svetu, kao FIFA u fudbalu“.

Evo i šta je Dejan Milojević rekao po pitanju Jokićeve odluke da ne zaigra za reprezentaciju Srbije, ali i kako zapravo klubovi iz NBA utiču na odluke naših vedeta.
„Znate kako to izgleda. Evo, vi sada radite u kompaniji MOZZART i vama kažu: 'Znaš kako, ne bi bilo dobro da ideš na more od 1. do 15. septembra'. A ti kažeš: 'Ne, ja hoću da idem sad'. Pa nećeš tako reći, nego ćeš da odeš 16. Tako i njima – ne kažu im da ne mogu da igraju, nego ih savetuju da bi bolje bilo da ne igraju i to tako funkcioniše. I sad naš narod osuđuje sve naše igrače koji se ne odazivaju. Ja samo kažem ljudima – stavite se u njihovu situaciju. Njima niko ne brani da igraju, ali se preporučuje ili savetuje. Tako dođemo u situaciju da nam tri jako važna igrača, možda i najbolja – ne igraju“.

Kompletan intervju pogledajte u video linku. 

Napomena: Razgovor sa Dejanom Milojevićem snimljen je u utorak.

 


tagovi

Mozzart TVkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2019Mozzart Sport TV

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara