Moskovski okršaj za vrh, pobeda je moranje za Zenit u Minsku

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.01.20. | 08:56

Zatvara se novi krug u VTB ligi

Polako, ali sigurno odmiče najjače košarkaško takmičenje na istoku evropskog kontinenta. VTB liga će nam ovog ponedeljka podariti dva izuzetno interesantna, i verovatno do samog kraja neizvesna duela, ali onaj u ranijim jutarnjim časovima sigurno će probuditi znatiželju kod svih, a ne samo stanovnika Moskve (13.00).

Očekuje nas prava poslastica, evroligaški duel i okršaj dve ekipe iz ruske prestonice, koji bi mogao da bude izuzetno neizvestan, uzimajući u obzir da se ovoga puta igra na terenu Himkija, koji je za sada dva koraka ispred ljutog rivala u borbi za prvo mesto pred plej-of, što za sobom povlači i prednost domaćeg terena u eventualnom finalu.

Izabrane vesti

Domaći svakako imaju čemu da se nadaju, a uz to će priželjkivati i povratak Alekseja Šveda na parket, nakon kraće prehlade i virusa koji je imao tokom prethodne sedmice. Solidno su ga odmenili ostali saigrači, ali tako oslabljeni jednostavno nisu imali snage da se izbore sa moćnih Efesom.

Ni Armejci ne dočekuju ovaj duel u nekom bajnom raspoloženju, pošto su u petak iznenađujuće na svom parketu izgubili od Panatinaikosa nakon produžetka, što je bio ujedno i treći trijumf Rika Pitina protiv istog rivala na isto toliko mečeva. Američki stručnjak još jednom je pokazao da ima lek za prošlogodišnje šampione Evrolige.

Drugi duel dana biće izuzetno važan za gostujuću ekipu. Zenit je katastrofalno startovao u VTB ligi, a ništa blistaviji nije ni u Evroligi, pa mu se pobeda u duelu sa Cmokijem iz Minska bukvalno stavlja pod moranje (15.00).

Domaćin suvereno drži fenjer u ovom takmičenju, pošto je do sada uspeo da upiše svega dve pobede, protiv isto tako slabašne Parme, te estonskog Kaleva. A sa Zenitom deluje da tek ne ume, pošto nije pobedio nijednom na 15 odigranih utakmica u ovoj deceniji. Sve to samo navodi da bi ovo konačno mogla da bude prekretnica za tim Hoana Plaze.

VTB LIGA

Subota
Uniks Kazanj - Saratov 86:83

Nedelja
Astana - Jenisej 95:90
Kalev / Kramo - Zjelona Gora 70:92

Ponedeljak
13.00: (2,70) Himki (14,5) CSKA (1,55)
15.00: (3,50) Cmoki Minsk (16,0) Zenit (1,35)

Napomena: Kvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara