Mihailo Pavićević (©MN Press)
Mihailo Pavićević (©MN Press)

Mornar počeo pripreme i trku za registrovanje pojačanja

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 18:55

“Možda se i nama posreći kao američkoj reprezentaciji”, sa osmehom će Mihailo Pavićević

Ozvaničavanjem šest potpisa Mornar iz Bara praktično je najavio start priprema za novu sezonu u Jadranskoj ligi.

Posle Lovra Runjića i Brendena Dženkinsa, Barani su objavili još Iliju Đokovića, Aleksu Ćubića, Lovra Buljevića, Džejdnea Bedijaka, Džamarija Smita i Trevisa Ivija. Tako trener Mihailo Pavićević na pripremama ima kompletan tim, a uz pomenutu osmoricu tu su još Vlada Komnenović, Novak Peković, Lazar Radetić, Matija Spičanović, Milija Miković i Srđa Bulatović.

Izabrane vesti

“Najbitnija stvar za ovu ekipu, grad i našu državu jeste da Mornar, klub sa lepom košarkaškom tradicijom, nastavlja da radi i promoviše ne samo sebe nego i Bar i Crnu Goru. Ekipa je potpuno nova. Očekuju nas intenzivne, ali nikad kraće pripreme. Ko zna zašto je to dobro”, poručio je Pavićević i nastavio:

“Možda se i nama posreći kao američkoj reprezentaciji koja se okuplja desetak dana pred početak takmičenja. I da smo imali pune pripreme teško da bismo mogli da računamo na bodove protiv Budućnosti u prvom kolu, Crvene zvezde u drugom i Cedevita Olimpije u trećem, pa i Mege u gostima u četvrtom. Dakle, pripremaćemo se između utakmica i verujem da ćemo već protiv Mege imati šta da pokažemo, a naročito u petom kolu protiv Borca u Topolici”.

Mornar pripreme za novu sezonu kreće dosta kasnije od konkurencije u regionu, pošto po rasporedu prvu utakmicu igra 21. septembra protiv Budućnosti u Topolici. Jedan od mogućih razloga zašto je Mornar upalio motore tako kasno delimično leži i u nedavnim spekulacijama da je klub blizu istupanja iz ABA lige, kao i da bi MZT iz Skoplja bio spreman da uskoči, iako je Vojvodina prošlosezonski finalista ABA 2 lige (mada je nacionalni ključ, odnosno limit od šest klubova iz iste zemlje faktor koji bi to eventualno kočio pr. au).

Kako se može čuti, Mornar se u poslednje vreme suočio sa nagomilanim dugovanjima prema svojim nekadašnjim igračima. Navodno je o tome kroz komunikaciju obavestio klubove iz jadranskog regiona i jasno im stavio do znanja da će ovaj problem biti rešen na vreme kako bi se registrovala pojačanja. A, rok za to je do kraja radne sedmice.

O tome šta bi bilo ako Mornar ne bi uspeo da nađe zajednički jezik oko isplata zaostalih dugovanja još je rano pričati. Ako bi se to, hipotetički, desilo, pred čelnicima Jadranske lige i klubovima bio bi ozbiljan izazov, da pronađu adekvatno rešenje. Ali, o tom – potom.

U Baru vlada optimizam posle odrađenog prelaznog roka uz poruku da će Mornar nastaviti da priređuje košarkaške spektakle.

”Zahvaljujem se svim ljudima koji su nam izašli u susret, koji su nas podržali - i moralno i finansijski. Pre svega, zahvalnost dugujemo našem gradu, Skupštini opštine, sa predsednikom Opštine Dušanom Raičevićem, koji se trude da klub održe na ovom nivou. Mislim da ovaj grad to zaslužuje, jer ovaj klub treba da živi. Svi smo mi veći od njega. Nezavisno da li ću ja biti tu, brat ili bilo ko, ovaj klub zaslužuje da živi i da priređuje košarkaške spektakle na koje smo navikli naše navijače. I ove godine će imati priliku da vide najjače ekipe iz regiona”, izjavio je Pavićević.

Mornar je i ranijih godina bio u određenim finansijskim problemima, ali je dosad uspevao da preživi i nastavi dalje. Sada klubu predstoji trka za registraciju.


tagovi

KK MornarMihailo PavićevićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara