Detalj sa utakmice (©ABA League/Mornar/MEDIA Pro)
Detalj sa utakmice (©ABA League/Mornar/MEDIA Pro)

Mornar gubio u Baru, pa sveo Krku na 20 poena u drugom poluvremenu i slavio

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 21:00

Ekipa Mihaila Pavićevića upisala 10. pobedu u sezoni

Mornar je u prvom meču po odlasku Vila Mozlija u Uniks upisao pobedu. Savladao je prežaljenu Krku u Topolici i došao do dvocifrenog broja pobeda u ABA ligi ove sezone. Tim iz Novog Mesta je pružio dobar otpor u prvom poluvremenu, ali je potpuno stao u nastavku, prepustio uzde rivalu i pretrpeo 21. poraz u sezoni - 74:65.

Meč nije imao takmičarski ulog, s ozbirom da je Krka i matematički ostala bez šansi da izbori opstanak još pre podbacivanja, dok je Mornar dočekao sastav iz Slovenije ušušakan u sredini tabele bez mogućnosti da do kraja sezone izbori plej-of, ali i bez rizika da ispadne.

Izabrane vesti

Barani su upisali 10. recku i sede na osmom mestu (15 poraza), a Krka je ubedljivo poslednja sa učinkom 4-21 na kolo do kraja.

Gosti su bolje otvorili meč, dobili uvodni kvartal sa 23:17, odbili nalet domaćina u nastavku i sa viškom od šest poena dočekali veliki odmor. Mornar se probudio u trećoj deonici, serijom 9:0 preokrenuo i do kraja se nije osvrtao. U poslednjem kvartalu izostala je lepršavost i atraktivnost, teško se dolazilo do poena, ali se domaćin bolje snašao u takvim okolnostima i zasluženo slavio.

Pobednički tim je sa 15 poena predvodio Marko Jeremić, dok je odličan bio i Aleksandar Lazić sa dabl-dablom (13p, 10sk). Isti košgeterski učinak ubeležio je Amerikanac Tejlor Smit, dok je najbolji strelac ekipe Vladimir Mihailović brojao do devet uz šest završnih dodavanja.

Kod Krke 14 poena i sedam skokova Adonisa Tomasa, dok je 13 ubacio Andrej Stavrov. Leon Stregar je dodao devet poena, a nadomak dabl-dabla bio je Jurij Macura - osam poena i 11 skokova.

ABA LIGA - ODLOŽENI MEČEVI 15. KOLA

Subota

Cedevita Olimpija - Borac 83:80

/Blažić 20 - Sanadze 20/

Mornar - Krka 74:65

/Jeremić 15 - Tomas 14/

Budućnost - Crvena zvezda U TOKU

Ponedeljak

18.00: Zadar - Studentski centar



tagovi

Mornar BarKrkaMarko JeremićVladimir MihailovićAleksandar LazićTejlor Smit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara