Incident sa Jokićem i Morisom (Printscreen)
Incident sa Jokićem i Morisom (Printscreen)

Moris na terenu četiri meseca od incidenta sa Jokićem: Nisam spavao nedeljama, ne želim da čujem za njega

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 14:06

Deluje da zla krv nikada neće ispariti posle incidenta iz novembra prošle godine

Četiri meseca je prošlo od incidenta koji su zajedničkim snagama režirali Nikola Jokić i Markif Moris u meču NBA lige između Denvera i Majamija. Posle jednog duela pod košem, nervozni Moris je sa očiglednom namerom poslao lakat u rebra srpskog centra dok je ovaj predvodio napad svog tima, na šta je aktuenlnom MVP-ju NBA lige pala roletna preko očiju. Nije uspeo da savlada bes, te je žustro nasrnuo na rivala i ramenom ga sa leđa bacio na zemlju.

Iako udarac na prvi pogled nije delovao toliko opasno, Moris je apstinirao od košarke puna četiri meseca, propustivši čak 58 utakmica od osmog novembra do sinoć kada je zvanično vratio na teren.

Izabrane vesti

Mnogo se prašine diglo oko pomenutog incidenta. Počev od toga da se prvo oglasio krilni centar Majamija rečima da ne udara sa leđa i da su on i Jokić drugačije odgajani. Zatim je bivši NBA šampion Ričard Džeferson istakao da je Morisofa akcija sa sobom povukla Jokićevu reakciju, da bi po mnogima najdominantniji centar u istoriji košarke Šakil O'Nil rečima "Kada me udariš, ne okreći glavu, jer znaš da dolazim po tebe", na neki način stao na Jokićevu stranu.

Bilo kako bilo, Moris se sinoć vratio na terenu u porazu Majamija od Minesote (104:113), u kojem je na terenu proveo 17 minuta, uz šest poena i četiri skoka.

"Prve dve nedelje, nisam spavao zbog toga što mi se desilo i nisam imao kontrolu nad situacijom. Prvi put u životu nisam mogao da kontrolišem nešto. Sada sam prešao preko toga, ali bilo mi je potrebno vreme. Deda me je zvao mnogo puta i govorio mi je da nastavim dalje. To sam na kraju i uradio", rekao je Moris.

Novinare je zanimalo i da li je nakon incidenta bilo ikakvog kontakta između njega i Jokića. Amerikanac je momentalno promenio ton i opsovao u slengu.

"Boli me... ne želim da čujem za njega", reako je Moris.

Opaoravak se odužio, a podsetimo pоčetkom januara, košarkaš Majamija je putem društvenih mreža pokazao da nije izbrisao duel iz glave.

“Ne izmišljam ništa, povreda je prava! Zamislite kada vam tromi debeljko od 140 kilograma ostvari takav kontakt direktno sa kičmom! Vratiću se uskoro“, napisao je Moris pre dva meseca.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMarkif Moris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara