Monti Vilijams naslednik Kokoškova

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.05.19. | 18:43

Potpisao je na pet godina

Monti Vilijams je novi trener Finiks Sansa i na toj poziciji je zamenio Igora Kokoškova koji je nedavno smenjen.

Finiks je ozvaničio saradnju s Vilijamsom koji je stavio paraf na petogodišnju saradnju! I tako je postao 20. trener u istoriji Finiksa.

Izabrane vesti

Vilijams je bivši NBA košarkaš, a bio je prvi trener u Nju Orleansu od 2010. do 2015. godine i vodio je tim do 173 pobede u 394 utakmice. Takođe, radio je sa Portlandom Oklahomom i poslednji angažman je imao u Filadelfiji kao asistent gde će biti sve do završetka sezone za Seventisikserse.

Tako su Sansi doveli trenera umesto Kokoškova koji je u ovoj sezoni imao 19 pobeda na 82 utakmice, a poznato je da je sa reprezentacijom Slovenije osvojio Evropsko prvenstvo.

U Finiksu ne kriju zadovoljstvo što su doveli Vilijamsa.
"Oduševljen sam da ugostim Montija Vilijamsa u porodici Sansa kao novog glavnog trenera. Doneće nam bogato NBA iskustvo koje ima i kao trener i kao igrač. Na kraju, donosi i karakter koji uključuje i košarkašku mudrost i životne lekcije u našoj svlačionici", rekaoje Džejms Džouns.

Dodajmo i da je Vilijams bio pomoćnik Majku Kšiševskom od 2013. do 2016. godine pa je tako osvojio Svetsko prvenstvo u Španiji i Olimpijske igre 2016. godine. Oba puta reprezentacija SAD-a je bila bolja od Srbije.

Foto: Reuters


tagovi

Monti Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara