(©AFP)
(©AFP)

Montero pojačao Valensiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.07.24. | 22:13

Stiže kao najbolji mladi igrač ACB lige

Iako sledeće sezone neće igrati Evroligu, to ne sprečava Valensiju da se pojačava. Španski tim je objavio da je potpisao trogodišnji ugovor sa Žanom Monterom (21) koji dolazi posle sjajne sezone u Andori gde je prosečno po utakmici beležio 15,7 poena i time bio drugi najbolji strelac ACB lige.

Takođe, reprezentativac Dominikanske republike je proglašen za najboljeg mladog igrača španskog prvenstva drugu godinu zaredom nakon što je prvu nagradu uzeo kao igrač Betisa. Bek rođen 2003. je takođe uvršten u drugu najbolju petorku takmičenja u sezoni 2023/24.

Izabrane vesti

Nedavno je igrao na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Pireju gde je izgubio u polufinalu od Hrvatske, a prosečno je postizao 14 poena, pet skokova i 4,3 asistencije po utakmici.

Istovremeno, Valensija se razišla sa Džastinom Andersonom, koji se pridružio timu sredinom sezone nakon što je došao iz Breogana.

Takođe. posle dve godine sprema se odlazak Maika Kotsara iz Baskonije. Estonski centar je prema informacijama "Basket newsa", blizu dogovora sa japanskim prvoligašem Jokohamom.

Naime, poveznica u tom prelasku je selektor Estonije Lasi Tuovi koji tamo radi kao deo stručnog štaba.



tagovi

KK ValensijaEvrokupKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara