Majk Džejms (©Starsport)
Majk Džejms (©Starsport)

Monakov bingo: Majk Džejms ostaje za 9.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 12:23

Povišica od 50 odsto na platu verovatno najboljeg poentera Evrolige

Bomba je detonirana! Iako je ovog leta mogao da bira novi klub, Majku Džejmsu je očigledno prijatno pored Saše Obradovića, pa je izabrao da karijeru nastavi baš u Monaku.

Doduše, nije ni morao baš da previše lupa glavu, jer je Monako finansijski ispratio njegov učinak i status možda i najboljeg poentera Evrolige. Prošle sezone američki bek je u Evroligi i proseku beležio 17,9 poena (efikasniji je bio samo Baskonijin Markus Hauard) uz 4,1 skoka i 5,1 asistencija po meču i Monako je drugi put uzastopce igrao četvrtfinale, mada ovog puta nije mogao preko Fenerbahčea do Fajnal fora.

Izabrane vesti

Jasno je ipak da je Džejms prva zvezda ovog tima i jedan od najboljih igrača na Starom kontinentu što je sada i podvučeno debelim flomasterom. Prema navodima francuskog sajta BeBasket Džejms, koji je do sada imao platu od 2.000.000 evra godišnje, dobio je povišicu od 50 odsto.

Ili konkretnije – 3.000.000 evra po sezoni. A kako je ugovor na tri godine dolazimo do sume od 9.000.000 evra koliko će 33-godišnji as zaraditi do 2027.

Ogroman novac za čoveka koji će na isteku ugovora imati 37 leta, ali ipak pričamo o najboljem strelcu u istoriji Evrolige.

Još kad mu od leta stigne Nik Kalates da mu podeli koju loptu, pa kad na njih dvojicu dodamo i Elija Okoba, koji ostaje u klubu osim ako se ne pojavi neka ludačka Nba ponuda... Monako će imati možda i najjaču bekovsku liniju u Evropi, uz Panatinaikos sa Kostasom Slukasom i Kendrikom Nanom.


tagovi

KK MonakoMajk DžejmsEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara