Igrači Monaka (MN Press)
Igrači Monaka (MN Press)

Monako pregazio Virtus, tim iz Bolonje i dalje bez pobede u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 21:05

Najefikasniji u pobedi domaćina bili su Eli Okobo sa 20 i Majk Džejms sa 19 poena

Jak je Monako, i to dosta. Sjajnu su puleni Saše Obradovića započeli sezonu u Evroligi i nakon večerašnje pobede nad Virtusom nalaze se na učinku od tri trijumfa i jednog poraza. Nije „Kneževe“ poremetio neuspeh protiv Barselone u prošlom kolu, bili su veoma koncentrisani i ekipa iz Bolonje nije imala čemu da se nada – 101:85 (20:24, 26:23, 25:17, 30:21).

Zatrpao je Monako koš rivala koji se dobro držao samo u prvoj deonici. Najefikasniji u pobedi domaćina bili su Eli Okobo sa 20 i Majk Džejms sa 19 poena, dok je Muhamadu Žaite dodao 15. Na drugoj strani istakao se Tornike Šengelija sa 17, a Muhamet Dijuf je postigao 15.

Izabrane vesti

Bila je ovo važna pobeda za Monako, pred kojim je sada francuski derbi protiv Pariza u sledećem kolu, dok če Virtus na noge Partizanu Mozzart Bet. Nisu crno-beli tim protiv koga želite da igrate kada vam je skor 0-4...


Značajno bolje u meč su ušli gosti iz Italije, igrali su sigrunije, tražili su lake poene do kojih su i dolazili preko Ante Žižića i Vila Klajburna. Sa druge strane, Monako se oslanjao najviše na šut za tri poena, dva pua precizan je bio Metju Stracel, a jednom je pogodio Alfa Dijalo. Virtus nije odustupao od svoje ideje i ona mu je donela +4 posle uvode četvrtine.

Muhame Dijuf je započeo sledeći period sa šest vezanih poena i činilo se da je Monako nervoza. To, kako se ispostavilo, nije bio slučaj. Stvari u svoje ruke preuzeli su Eli Okobo i Majk Džejms, ovaj prvi je sam postigao deset poena i vratio svoj tim u igru, potom je štafetu preuzeo Džejms, ali je i Tornike Šengelija imao šta da kaže, pa je u finišu drugog perioda vezao pet poena za vođstvo svog tima – 47:44.

A onda, demonstracija sile. Treća četvrtina je krenula je serijom 13:4 i kada se ekipa koja poseduje kvalitet kakav ima Monako, skoro pa nemoguće je vratiti se. Držali su iskusni Šengelija, Heket i Klajburn koliko su mogli Virtus u igri, ali raspucao se tim iz Kneževine i spasa Italijanima nije bilo.

Prednost je sa +7 koliko je bilo posle 30 minuta brzinom svetlosti porasla na čak +17, proigrao je Majk Džejms, priključile se Lojd i Dijalo, te je sastav iz Bolonje jedva čekao poslednji zvuk sirene.

EVROLIGA 4. KOLO

Četvrtak

Alba - Fenerbahče 71:78

/Hermanson, Spanjola 13 - Hejs-Dejvis 14/

Makabi - Partizan Mozzart Bet 79:91

/Rendolf 19 - Braun 20/

Olimpija Milano - Žalgiris 82:85

/Mirotić 17 - Giedraitis 21/

Real Madrid - Panatinaikos 90:86

/Kampaco 19 - Nan 23/

Bajern - Pariz 109:107

/Edvards 32 - Šorts 22/

Petak

Monako - Virtus 101:85

/Okobo 20 - Šengelija 17/

Efes - Olimpijakos u toku

Crvena zvezda - Barselona u toku

Asvel - Baskonija u toku



tagovi

KK MonakoVirtus BolonjaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara