Matijas Lesor  (©ASMONACO.BASKETBALL)
Matijas Lesor (©ASMONACO.BASKETBALL)

Monako očaran zvezdinim centrima: Lesor zamenio Štimaca u Kneževini

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.09.20. | 12:37

Povratak u domovinu posle tri sezone

Vladimir Štimac se nije dugo zadržao u Kneževini. Izdašna finansijska ponuda iz Kine odvela ga je na Daleki istok posle samo tri nedelje, a Monako je brže-bolje doveo novog centra. Ni manje, ni više, već još jednog bivšeg igrača Crvene zvezde, Matijasa Lesora.

Izabrane vesti

Vrlo sam srećan i motivisan po dolasku u ovako kvalitetan klub. Pre tri godine nisam bio daleko od potpisa za Monako i sada sam zadovoljan što ću sarađivati sa trenerom Zvezdanom Mitrovićem sa kojim sam često bio u kontaktu. Monako ima velike ambicije i zajedno ćemo pokušati da dorastemo izazovima. Igrati Evroligu je neverovatno iskustvo, ne vidim zašto jednog dana ne bismo došli do elitnog takmičenja”, rekao je novi centar ekipe koja će se u predstojećoj sezoni takmičiti u Evrokupu.

Reprezentativac Francuske se posle tri godine vraća u domovinu, nakon što je proveo po sezonu u Crvenoj zvezdi, Unikahi i minhenskom Bajernu. Tokom boravka u Beogradu, u dresu crveno-belih je na evroligaškim utakmicama prosečno beležio 8,5 poena i 5,7 skokova, a pomenute brojke su se znatno umanjile u sastavu Bavaraca.

Zanimljivo da je Lesor svojevremeno odigrao meč karijere upravo protiv Monaka koji je verovatno još tada, 2016. godine imao želju da ga dovede. Atraktivni centar je za 28 minuta na parketu pravio čuda u dresu Šalona. Meč je završio sa 28 poena, 15 skokova, devet iznuđenih faulova, tri ukradene lopte i po dve asistencije i blokade za ukupan indeks 42, za izjednačenje rekorda kluba.



tagovi

Matijas LesortMatijas LesorKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara