Majk Džejms (Star Sport)
Majk Džejms (Star Sport)

Monako najavio povratak Majka Džejmsa dve nedelje pred dolazak Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 21:08

Zvanično potvrdio klub iz Kneževine

Pre desetak dana, Monako je suspendovao svog najboljeg košarkaša Majka Džejmsa zbog krišenja internih klupskih pravila. Sankcionisan je Amerikanac zbog noćnog izlaska nakon okršaja sa Panatinaikosom koji je njegov tim igrao u Atini 8. marta. Upravo je to bila poslednja utakmica koju je Džejms odigrao za klub iz Kneževine.

Susrete sa Baskonijom u Evroligi i Roanom u domaćem prvenstvu, plejmejker je propustio zbog problema sa kažiprstom, da bi naredne tri protiv Virtusa, Pau Orteza i Le Portela propustio zbog klupske suspenzije. Kazni je večeras došao kraj, potvrdio je to Monako putem svojih zvaničnih kanala.

Izabrane vesti

"Monako sa zadovoljstvom objavljuje da će se Majk Džejms vratiti u tim nakon što je klub sa njim interno rešio probleme koji su doveli do suspenzije. Klupski menadžment je doneo odluku da se ponovo potpuno računa na Džejmsa. Majk je spreman da se priključi ekipi sa velikom željom da pomogne Monaku da ostvari svoje ciljeve", stoji u saopštenju kluba.

Iako je Monako i bez Džejmsa vezao pet pobeda u svim takmičenjima (dve evroligaške), povratak jednog od najozbiljnijih kandidata za MVP-a ligaškog dela Evrolige može da bude samo pozitivna stvar.

Dve nedelje pre nego što će Monako u 33. kolu ugostiti Partizan Mozzart Bet, vraća mu se košarkaš koji ove sezone prosečno beleži 16,8 poena, 4,7 asistencija, 3,5 skokova, te 1,1 ukradenu loptu uz indeks korisnosti 17,2.

Ostaje nepoznato samo koliku će minutažu Džejms imati u sutrašnjem duelu protiv Valensije budući da je već dve nedelje nije igrao takmičarsku košarku.


tagovi

Majk DžejmsKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara