Eli Okobo (©MN Press)
Eli Okobo (©MN Press)

Monako kao Zvezda: Drugi poraz u tri kola

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 21:42

Tim Saše Obradovića izgubio u derbiju od Asvela (88:71)

Nije samo Crvena zvezda sezonu u domaćem takmičenju otvorila sa dva poraza. U istom škripcu se nalaze i košarkaši Monaka koji su u okviru derbija trećeg kola francuskog prvenstva dosta ubedljivo izgubili od najvećeg rivala Asvela sa 88:71.

Nijednog trenutka tim Saše Obradovića nije bio u nadređenom položaju. a kako je utakmica odmicala bio je u samo većem zaostatku. Na kraju prve deonice od minus pet koji je do poluvremena narastao na dvocifren. Na kraju i više nego ubedljivih plus 17. Najefikasniji u pobedničkom sastavu je bio bivši kapiten Partizana, Žofri Lovernj koji je ubacio 20 poena i uhvatio četiri skoka. Iza njega po poenterskom učinku je bio Teo Maledon sa 15 poena, a dvocifreni su bili još Paris Li (11p.) i Edvin Džekson (10p.).

Izabrane vesti

U poraženom sastavu, Alfa Dijalo je ubacio 13 poena uz pride šest uhvaćenih lopti, Eli Okobo je dopisao 12 uz pet asistencija. Džerom Blosomgejm, Mam Žaite, Jorgos Papajanis, i Metju Strazel su brojali do deset, dok Majk Džejms nije bio u sastavu iako je učestvovao na evroligaškoj premijeri protiv Olimpije iz Milana kada je u slavlju ubacio devet poena.

Sa druge strane, Pariz je prebrinuo bolan poraz od Crvene zvezde na startu elitnog takmičanja pošto je rutinski savladao La Roše sa 84:75. Tajson Vord je bio najbolji sa 16 poena, dok je Nader Hifi upisao poen manje uz šest podeljenih asistencija. U poraženom timu se istakao Sem Sesoms sa 22 poena.




tagovi

KK MonakoKK AsvelSaša Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara