Nikola Đurišić (Banjica / Mega Bemaks)
Nikola Đurišić (Banjica / Mega Bemaks)

Momci sa Triglava prepreka ka četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.19. | 10:36

Mladi košarkaši Srbije danas igraju protiv Slovenije za plasman među najboljih osam, 14.15

Dve pobede i jedan tesan poraz. Takav je bilans mlade košarkaške reprezentacije Srbije nakon grupne faze Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina starosti koje se održava u Udinama, u Italiji. U prvom kolu bez ikakvih problema savladana je reprezentacija Grčke, potom je u narednoj rundi Francuska ipak uspela da ugrabi pobedu nakon preokreta, da bi u poslednjem susretu pre dva dana pred srpskom selekcijom pao sastav Bosne i Hercegovine. Sve to ukazuje da su srpski košarkaši veliki favoriti da danas dođu do pobede protiv motivisanih Slovenaca.

Izabrane vesti

Na poslednjem susretu u nizu, protiv Bosne i Hercegovine, najefikasniji u redovima Srbije bio je Nikola Šaranović koji je postigao 16 poena uz čak četiri ukradene lopte. Ispratio ga je Mihailo Petrović sa 11 poena, a dobro se pokazao i Stefan Dabović koji dolazi iz ekipe Dinamika, pošto je sveukupno imao dvocifren indeks korisnosti.

Ipak, valja istaći i da je odlične partije na ovom prvenstvu do sada pružao Nikola Radovanović. Košarkaš Budućnosti iz Bijeljine je na prve dve utakmice, protiv Grčke i Francuske, bio ubedljivo najbolji igrač u našem sastavu. Ipak, selektor Saša Nikitović je odlučio da ga odmori na duelu protiv naših zapadnih komšija, pa je za 14 minuta provedenih na terenu došao do sasvim solidnih osam poena.

Slovenci su do megdana sa Srbijom u osmini finala došli tako što su zauzeli treće mesto u Grupi C u kojoj su se pored njih našle reprezentacije Turske, Litvanije i Estonije. U toj konkurenciji, momci sa Triglava došli su do samo jedne pobede, protiv Estonije. U susretu protiv Litvanije, doživeli su veoma tesan poraz, što je dovoljno da pozove na oprez sve u srpskom taboru.

Ukoliko Srbija dođe do pobede na ovom meču, u četvrtfinalu će imati veoma težak posao, jer je čeka pobednik meča između Španije i Nemačke.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE KOŠARKAŠE (U16) - OSMINA FINALA

Utorak
14.15: Srbija - Slovenija
14.15: Turska - Bosna i Hercegovina
16.30: Rusija - Severna Makedonija
16.30: Španija - Nemačka
18.45: Francuska - Estonija
18.45: Litvanija - Grčka
21.00: Italija - Letonija
21.00: Izrael - Hrvatska

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Fiba Eurobasket - U16


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara