Demijan Lilard (©AFP)
Demijan Lilard (©AFP)

Mogu Baksi i bez Janisa: Lilardov rafal za istoriju plej-ofa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 03:41

NBA liga: Prošlogodišnje pojačanje iz Portlanda u prvih 24 minuta dao čak 35 poena. Lagani trijumf Milvokija protiv Indijane sa 109:94 u prvom meču četvrtfinalne serije Istočne konferencije

Klipersi bez Kavaja Lenarda lako su dobili Dalas, a može i Milvoki bez najboljeg košarkaša. Iako bez pomoći povređenog grčkog asa Janisa Adetokumba, Baksi su preslišali Indijanu u Viskonsinu sa 109:94 i poveli sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije.

Šutersku rapsodiju u prvih 24 minuta imao je Demijan Lilard. Postigao je 19 poena u prvoj četvrtini, u drugoj još 16, što je bilo više od polovine poena svog tima. Već je tada bilo +27 – 69:42 za domaćina, pa su Pejsersi lako položili oružje. Zanimljivo da se Lilard u nastavku uspavao, nije dao nijedan poen, ali nije ni bilo potrebe. Podsetimo, dugogodišnji as Portlanda je početkom godine bio MVP na Ol star meču.

Izabrane vesti

Lilard je sa 35 poena u prvom poluvremenu postigao rekord NBA plej-ofa. Njemu je tri puta u doigravanju za titulu pošlo od ruke da u prvih 24 minuta stigne do 30+ poena.

Dirigentsku palicu od veterana u nastavku je preuzeo bek Kris Midlton, odličan je bio i Bobi Portis, pa se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje.

Lilard je ostao najefikansiji igrač u pobedničkom timu sa 35 poena za 38 minuta na parketu. Imao je i šest skokova i tri asistencije. Pogodio je šest trojki, a u nastavku je pokvario procenat šuta iz igre koji je na kraju iznosio 45,8 odsto (11/24). Kris Midlron je stao na 23 poena, dok je Bobi Portis, kandidat za najboljeg šestog igrača NBA lige, imao dabl-dabl učinak od 15 poena i 11 skokova. Bruk Lopez je ubacio 11 poena, a Malik Bizli devet. Italijan Danilo Galinari nije ulazio u igru.

Imao je Lilard obračun sa Endrjuom Nembhardom na startu treće četvrtine. Bilo je koškanja, varnica, ali na kraju su se strasti smirile, pa nisu dobili isključenje, već po tehničku grešku.

Kod indisponiranih Pejsersa jedina svetla tačka bio je centar Paskal Sijakam sa 36 poena i 14 skokova. Majlis Tarner je postigao 17, a TI Džej Mekonel 10 poena. Tajris Halibarton je dodao devet, ali neodovoljno da se pripreti šampionu iz 2021. godine.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

NBA, ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

ISTOK

Nedelja

Boston – Majami 114:94, u seriji: 1:0

/Tejtum 23 – Adebajo 24/

Ponedeljak

Milvoki – Indijana 109:94, u seriji: 1:0

/Lilard 35 - Sijakam 36/

ZAPAD

Nedelja

Los Anđeles Klipers – Dalas 109:97, u seriji: 1:0

/Harden 28 - Dončić 33/

Ponedeljak

Oklahoma - Nju Orleans u toku



tagovi

Indijana PejsersMilvoki BaksDemijan LilardNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara