""
""

Mladi košarkaši pregazili i Kinu, sad sledi ono najjače: Ameri!

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.07.13. | 20:57

Juniori Srbije nastavili da melju rivale, ubedljivim trijumfom nad Kinezima, a u sledećem kolu ih očekuje najteža provera

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Kine sa 76:50 (21:10, 12:14, 17:16, 26:10), u drugom kolu F četvrtfinalne grupe prvenstva sveta u Pragu.

Izabrane vesti

Izabranici selektora Dejana Mijatovića ne znaju za prepreke na planetarnom šampionatu u češkoj prestonici. Jučerašnjim trijumfom nad Rusijom (60:46) obezbedili su plasman u četvrtfinale, a protiv Kine su zabeležili petu pobedu u isto toliko utakmica.

Juniori Srbje (igrači do 19 godina) u poslednjem kolu F grupe sastaju se sutra od 20.15 sati sa glavnim favoritom prvenstva, reprezentacijom SAD. U tom meču će pasti i direktna odluka u prvoplasiranom u grupi jer obe selekcije do sada nemaju poraz. 

Centar Partizana Nikola Milutinov je bio najzapaženiji pojedinac u pobedi našeg tima, pošto je zabeležio 14 poena i 13 skokova. Odlilčan je bio i Nikola Janković sa 15 koševa i skokova. Osam poena je unacio Jokić, a Micić i Novak po sedam. Jedini razlog za brigu je povreda Vasilija Micića zbog koje je izašao iz igre u prvom poluvremenu. Ali, kasnije se vratio na parket i ostaje nada da nije reč o nekoj težoj povredi, jer je Micić jedan od najvećih aduta reprezentacije. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dejan Mijatovićmuška juniorska košarkška reprezentacija SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara