Košarkaši Crvene zvezde posle pobede u derbiju (©ABA League/Dragana Stejpanovic)
Košarkaši Crvene zvezde posle pobede u derbiju (©ABA League/Dragana Stejpanovic)

Mitrović posle pobede u derbiju: U Pioniru možemo svakoga da dobijemo! Umoran sam od priča o tribinama

Vreme čitanja: 4min | uto. 29.11.22. | 10:25

"Niko još nije postao prvak, ni izgubio prvenstvo u novembru. Svesni smo koliki put nas čeka. Kao što nije bilo neke preterane brige nakon sporijeg početka, tako i ne padamo u neku veliku euforiju nakon ovih pobeda", rekao je centar Crvene zvezde

Navršio je Duško Ivanović tek dve sedmice na klupi Crvene zvezde, a već je nanizao pet trijumfa - poslednji u prvom Večitom derbiju. Crveno-beli su savladali Partizan Mozzart Bet 90:74 i nastavili sa odličnim izdanjima od dolaska crnogorskog stručnjaka.

Odbrana je još jednom odradila sjajan posao, zaustavila peti napad Evrolige na 74 poena, a ponovo su Ivanovićevi izabranici slomili rivala u odlučujućoj deonici. Na kraju upisali i ubedljiv trijumf, što bi moglo da bude od presudnog značaja za konačan plasman na tabeli ABA lige.

Izabrane vesti

Luka Mitrović je još jednom dao vredan doprinos, pogotovu u prelomnim trenucima, a susret je okončao sa sedam poena (2/3 za dva, 3/4 sa penala), po dva ofanzivna i defanzivna skoka, tri asistencije i jednom ukradenom loptom za treći najbolji indeks korisnosti u ekipi - 15.

"Velika pobeda za nas, dobro raspoloženje kao i posle svake pobede u derbiju. Peta vezana pobeda u svim takmičenjima, trijumf nad velikim rivalom koji je bio ispred nas i znali smo kako potencijalni poraz može da rezultira u krajnjem poretku na tabeli. Nešto smo sporije krenuli, naročito u odbrani. Pronalazili smo dobra rešenja u napadu, ali odbrana je bila problem. Primili smo veliki broj poena. U drugom poluvremenu smo počeli dosta da preuzimamo, naročito kada su igrali sa pet šutera i značajno smo usporili njihov napad, terali ih na pas više i duže napade, a u napadu smo dobro čitali, pronalazili rupe, slobodne igrače. Tu naročito mislim na Nemanju i na Luku", istakao je Zvezdin centar posle derbija.

Crveno-beli su rivalu dozvolili svega 18 poena iz reketa, iznudili mu 14 izgubljenih lopti i sveli na svega sedam postignutih trojki, od kojih je većina pala u drugom kvartalu.

"Znali smo koliki je broj poena u njihovim rukama. Imaju jedan od najboljih napada Evrolige po broju postignutih poena po meču i negde je fokus bio zaustaviti njihovu spoljnu liniju. Treba odati priznanje našim bekovima koji su u preuzimanjima ostajali u mismečevima sa njihovim visokim igračima. Dobro smo zatvarali reket, udvajali i nisu nalazili dobra rešenja iz toga. Velike zasluge za učinak visokih igrača idu i našim bekovima".

Jasan je pečat Duška Ivanovića, ali Mitrović ističe da je najbitnije da se posle serije trijumfa i pobede nad večitim rivalom ne poleti.

"Novi trener uvek donese neku novu energiju. Naročito kada je u pitanju trenersko ime kao Duško Ivanović. Sigurno da je u stanju da nešto instant donese ekipi koju je preuzeo. Podiglo se samopouzdanje posle ovih pobeda, kao što se videlo i večeras. Počeli smo da verujemo jedni u druge, da u ovoj hali možemo apsolutno svakog da pobedimo u Evroligi. To nam je možda nedostajalo na početku sezone. Polako stvari ležu na svoje mesto. Nastavljamo da radimo u tišini. Niko još nije postao prvak, ni izgubio prvenstvo u novembru. Svesni smo koliki put nas čeka. Kao što nije bilo neke preterane brige nakon sporijeg početka, tako i ne padamo u neku veliku euforiju nakon ovih pobeda".

Od dolaska na Mali Kalemegdan Ivanović je insistirao da je najbitnije da ekipa veruje u pobede. Kako su se nizale, tako je raslo i samopouzdanje.

"To je jasno, iz meča u meč. Naročito pred domaćom publikom. Kako se igraju napadi, kako uzimaju šutevi, pa i za odbranu je potrebna neka vrsta samopouzdanja i vera u ono što radite. Tek smo počeli i naša najbolja izdanja će tek doći".

Izuzev incidenta s kraja prvog kvartala, kada je posle ubacivanja predmeta na teren meč prekinut kako bi se ispraznio deo tribina, Zvezda je još jednom imala sjajnu podršku. Zvaničan podatak je da je u dvorani Aleksandar Nikolić 7.464 pristalica crveno-belih.

"Super, kao i uvek. Više sam i umoran da pričam o ovim nekim dešavanjima, ubacivanjima u teren. Pričao sam i posle one finalne serije, nekome opet nisu dovoljna ni upozorenja, ni pražnjenje tribina, a jasno je koliko nam značu puna hala. Da su je ispraznili i da je bila veća pauza, pitanje je na šta bi sve ličilo i u kom smeru bi otišao meč", zaključio je Mitrović.

Džon Holand (©ABA League/Dragan Stjepanovic)Džon Holand (©ABA League/Dragan Stjepanovic)

Džon Holand nije imao preveliku ulogu, ali je svoj posao odradio gotovo savršeno. Pogodio je dva šuta koja je uzeo, za nešto manje od 10 minuta upisao i jednu krađu.

"Osećam se dobro. Obavili smo dobar posao, pokazali karakter. Prekid je potrajao, ali uspeli smo da se vratimo i ostvarimo dobru pobedu. Dobili smo Partizan, ali bila je ovo još jedna utakmica, još jedan korak u procesu. Moramo da nastavimo da gradimo, ali odradili smo dosad dobar posao", zadovoljan je Amerikanac.

Prepun je utisaka posle prvog Večitog derbija.

"Bilo je ludo. Nažalost sam igrao možda četvrtinu i očistili su jedna deo tribina, ali energija je bila neverovatna i bez dela navijača. Radujem se narednim derbijima, jedva čekam da igramo i pred njihovim navijačima, biće zabavno. Sjajno iskustvo".

Odaje priznanje i treneru Ivanoviću koji je preokrenuo sezonu za tim sa Malog Kalemegdana.

"Odmah se osetio njegov uticaj i nema sumnje da je odradio sjajan posao", zaključio je Džon Holand.

Crvena zvezda će priliku da nastavi trijumfalni niz imati već u petak, kada u dvorani Aleksandar Nikolić u okviru 11. kola Evrolige bude dočekala Virtus iz Bolonje. Iako je prvobitno bilo planirano da susret bude na programu od 19.00, pomeren je za sat ranije kako bi navijači mogli da isprate i odlučujući duel fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, protiv Švajcarske (20.00).


tagovi

KK Crvena zvezdaLuka MitrovićDžon HolandDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara