Mitrović: Mi smo skromna ekipa sa velikim srcem, nisam bio optimističan

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 21:45

Trener Asvela zadovoljan nakon pobede protiv Crvene zvezde

Dramatično je bilo večeras na Novom Beogradu. Iako utakmica između Zvezde i Asvela nije plenila kvalitetom, na kraju je donela velika uzbuđenja iz kojih je Asvel nakon dodatnih pet minuta košarke odneo vrednu pobedu iz glavnog grada Srbije.

Trener gostiju Zvezdan Mitrović bio je izuzetno zadovoljan posle utakmice.
"Prvo sam čestitao svojim momcima na jednoj teškoj utakmici. Crvena zvezda je promašila neka bacanja u produžetku, ali mi smo se borili i zaslužili smo pobedu. Pred utakmicu, polovina tima je došla iz Amerike, polovina iz Francuske i bio sam pesimista. Malo je čudno i ludo, ali sam srećan i želim da se zahvalim na fer-pleju, kao i navijačima i sjajnoj atmosferi večeras u Beogradu", rekao je
Mitrović.

Izabrane vesti

Opšti je utisak da je utakmica u Areni bila ispod proseka Evrolige, ali da je na kraju ipak donela određena uzbuđenja u završnici.
"Sve je teško u Evroligi. Mi smo skromna ekipa sa velikim srcem. Po kvalitetu i gledljivosti je utakmica bila ružna, mi smo možda igrali i bez pritiska. Nismo ekipa 'domaćica', ako imamo šanse da dobijemo utakmicu, dobićemo. Jedina statististička kategorija u kojoj nismo na vrhu je broj izgubljenih lopti, u ostalim smo na samom dnu. Danas smo krenuli sa deset izgubljenih lopti, tako da je sve to kombinovano možda kreiralo određenu negledljivost", podvukao je trener Asvela.

Šaljivo se osvrnuo i na ubedljiv poraz svog tima Nemačkoj protiv Bajerna.
"Šutirali su trojke 10/10, a mi smo promašivali zicere. Stariji je kolega od mene nekih 15 dana, pa me je kaznio", u šali je rekao Mitrović.

Asvel se odlučio da brani poslednji napad u regularnom delu utakmice, a Mitrović kaže da se tako dogovorio s igračima i procenio da je tako najbolje.
"Mi smo najbolja defanzivna ekipa, tako da je takav bio osećaj", zaključio je Zvezdan Mitrović.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara