Nikola Mirotić i Nikolo Meli
Nikola Mirotić i Nikolo Meli

Mirotić doneo titulu Olimpiji Milano

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.06.24. | 23:10

Nesuđeno pojačanje Partizana, Nikola Mirotić odigrao izvanredan meč i srušio Virtus iz Bolonje u finalu šampionata Italije

Treću sezonu zaredom, košarkaši Olimpije izi Milana prvaci su Italije. Ovoga puta najzaslužniji za titulu ekipe Etorea Mesine je bez ikakve dileme Nikola Mirotić. Nesuđeno pojačanje Partizana je večeras ubacilo 30 poena u pobedi svoje ekipe nad Virtusom iz Bolonje koja je savladana rezultatom 85:73.

Olimpija Milano je tako na svom terenu došla do titule pošto je u finalnoj seriji nadigrala ljutog protivnika sa konačnih 3:1.

Izabrane vesti

Mirotić je odigrao možda i najbolju utakmicu ove sezone i pokazao da je i dalje na izuzetno visokom nivou. Imao 30 poena i 12 skokova za indeks 40, Nikolo Meli je dodao 12 u redovima Armanija. U Virtusu, Ajzea Kordinije 21 poen.

Klub iz Milana je dominirao skoro čitavu utakmicu, početkom drugog poluvremena je posle serije koševa Melija i Mirtoića došao do prednosti od 20 poena čime je pitanje pobednika bilo rešeno.

Košarkaši milanskog kluba su ove sezone osvojili i državni kup, ujedno ovo je 31. titula za najtrofejniji italijanski tim.



tagovi

Nikola MirotićOlimpija MilanoVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara