Lebron želi da se sezona nastavi: U dobroj smo poziciji da osvojimo prsten

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.20. | 11:28

Zvezda Los Anđeles Lejkersa optimistična je po pitanju eventualnog povratka NBA lige

Kao i svi ostali širom planete, Lebron Džejms želi da se sezona u NBA ligi nastavi i privede kraju na adekvatan način. Takmičenje je suspendovano još od 12. marta kada je otkriveno da je Rudi Gober zaražen virusom korona, a nije jasno kada bi sve moglo da se nastavi, naročito uzimajući u obzir veoma brzo širenje zaraze na tlu SAD-a. Mnogi sada pominju da bi sezona mogla i da u potpunosti bude otkazana.

Bez obzira na prilično crne glasine, Džejms je optimističan kada je reč o povratku na teren. Prihvatio bi čak i da se igra bez publike, što je nešto čemu se u početku protivio.
"Ako dođemo do te tačke, znaćemo da su navijači Lejkersa sa nama bar u mislima. Biće kod kuće, kraj telefona, tableta, a mi ćemo pokušati da tu energiju kanališemo na pravi način. Nije bitno da li ćemo igrati u Stejpls Centru ili na nekoj drugoj izolovanoj lokaciji", ističe Džejms.

Izabrane vesti

Lebron ističe da se Lejkersi trenutno nalaze u odličnoj prilici da se osvoje šampionski prsten, zbog čega još više želi da se sezona ipak nastavi. Lejkersi su pre izbijanja pandemije bili u odličnoj seriji rezultata.
"Kada se pandemija konačno stavi pod kontrolu, nadam se da ćemo nastaviti da igramo. Mislim da smo u dobroj poziciji da se vratimo i osvojimo titulu. Želimo da navijači budu ponosni na nas. Ali to mora biti na mestu gde ćemo svi mi biti bezbedni, kako na terenu, tako i van njega", rekao je Lebron.

Američki košarkaš ističe da i dalje uobičajeno trenira u improvizovanoj teretani, te da se trudi da maksimalno ostane u formi, u slučaju da sezona bude nastavljena u nekom kraćem roku. Lejkersi se trude da održe treninge u karantinu i preko video-platformi, a Lebron ističe da hemija u timu i te kako postoji.
"Mislio sam da će nam biti potrebno znatno više vremena da se uklopimo, ali sam pogrešio, iako smo imali prilično nov sistem", zaključuje Džejms.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara