Itudis postaje selektor Slovenije?

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.20. | 22:01

Pregovori u toku

Slovenija je sa inostranim selektorom napravila najveći uspeh u istoriji tamošnje košarke i rešila je da opet primeni taj recept.

Evropsku titulu koju je 2017. osvojio Igor Kokoškov najverovatnije će braniti grčki stručnjak Dimitirs Itudis.

Izabrane vesti

Slovenački i španski mediji javljaju da je KS Slovenije počeo pregovore sa aktuelnim strategom CSKA i da oni idu u dobrom smeru. Plan je da Itudis nastavi sa klupskim angažmanom u Moskvi, ali da paralelno vodi i Sloveniju. Slovenci se nadaju da će grčki stručnjak prihvatiti ponudu i da će prvo ih voditi na kvalifikacionom truniru za Olimpijske igre koji se od 23. do 28. juna održava u Litvaniji, a pored Slovenije i domaćina još učestvuju Poljska, Angola, Venecuela i Južna Koreja. Samo pobednik turnira ide u Tokio, a prema prognozama se očekuje da Litvanija i Slovenija igraju u finalu turnira. Učešće je najavila i prva zvezda Slovenije Luka Dončić pa se očekuje da i to bude adut kojim će Slovenci privući Itudisa. Na kraju, biće im potrebna i dozvola Itudisovog kluba CSKA sa kojim on ima ugovor do leta 2021. godine.

Aktuleni selektor Slovenije je domaći stručnjak Rado Trifunović koji je bio pomoćnik Igoru Kokoškovu i nasledio ga je na klupi posle zlata na Evrobasketu pre tri godine. Međutim, nije uspeo da se plasira na SP prošle godine, a ni u aktuelnim kvalifikacijama za Evrobasket 2021. baš ne blista. Slovenija posle dva kola ima tesnu pobedu i poraz. Mađarska je prva u grupi sa dve pobede, Austrija ima isti skor kao Slovenija, dok je Ukrajina poslednja sa dva poraza. Do kraja su ostala još četiri kola, ali za očekivati je da se Slovenci plasiraju na Evrobasket jer tri ekipe iz grupe idu dalje.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara