San Antonio nije zaboravio na Milutinova, ali...

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.04.20. | 18:02

Pitanje je i šta će Srbin želeti za tri godine

Nikola Milutinov će nastaviti karijeru u CSKA iz Moskve, San Antonio Sparsi će nastaviti da traže druga rešenja za svoj tim, ali dominantno pitanje koje postavlja grčki sajt Sport24.gr je: Da li će Srbin želeti da igra u NBA ligi u jednom momentu karijere?

Delovalo je u jednom momentu da će franšiza iz Teksasa da ovog leta pozove Milutinova u NBA ligu, jer je to sam igrač zaslužio sjajnim partijama u Evroligi. Ove sezone je bio peti najkorisniji igrač takmičenja, sazreo je maksimalno, igao je na nivou sasvim dovoljnom da ode u najbolju ligu sveta.

Izabrane vesti

Ali, na kraju će Milutinov u CSKA gde ga čeka ugovor na tri godine.

Da u Teksasu nisu zaboravili na Milutinova služi i tekst na tamošjem sajtu airlamo.com koji se bavi praćenjem San Antonio Sparsa. I tamo je jedan tekst posvećen upravo Milutinovu.
Nije jasno da li je zainteresovan da dođe i igra u San Antoniju. Kada je odabran kao 26. pik 2015. godine, Sparsi su zadržali njegova prava i ostavili ga u Evropi. Igrao je za Olimpijakos, spremao se za skok u NBA. Ostaće u Evropi najmanje do 28. godine. Nisu to godine koje mu zabranjuju da ode kasnije u San Antonio, ali, ipak će biti blizu 30 godina i teško će biti raspoložen da menja svoj život. Ako i bude, neće biti prvi Evropljanij koji će sporije promeniti put, veliki Arvidas Sabonis je igrao u NBA sa 31 godinom. Milutinov bi odmah dao visinu reketu Sparsa, imao je 10,3 poena i 8,2 skoka ovegodine. Sa tom visinom bi u najmanju ruku ponudio skokove i blokade", piše autor teksta Itan Farina.

Milutinov je u julu 2015. stigao u Olimpijakos gde je dobio ulogu trećeg centra. Vremenom je postajao sve bolji, polako je dizao nivo fizičke spreme, sazreo je kao igrač i na kraju postao jedan od najboljih centara u Evroligi, a verovatno je i najbolji.

Ovog leta mu ističe ugovor sa Olimpijakosom, CSKA i Barselona su se ozbiljno "potukli" oko toga ko će više novca da mu ponudi, a očigledno je tim iz Rusije na kraju izašao kao pobednik.

Mnogi su se nadali da bi Sparsi mogli ovog leta da ga pozovu u svoje redove, očigledno su ga imali u vidu, ali izgleda da ćemo Nikolu u naredne tri sezone gledati u Evroligi.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara