Darko Miličić (Starsport)
Darko Miličić (Starsport)

Miličić za Mozzart Sport: Jokić im smeta kao Đoković, NBA je šou, igrači nisu gangsteri

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.11.21. | 12:55

"Ne daj bože da ih Strahinja i Nemanja dohvate. Oni što kažu, tako i misle. Nema kalkulacija kod njih"

Na prljavu akciju kolena i lakta Markifa Morisa koji su se zaustavili na kolenu i u rebrima Nikole Jokića, usledila je reakcija srpskog centra. Ne časeći časa "prizemljio" je Amerikanca. Sudije su obojicu poslale na hlađenje. Ali nisu uspele da spreče javnost da se pocepa poput atoma. Usijanje su prepiskom na Tviteru naknadno ubrzala braća. S Markifove strane Markus, a Nemanja i Strahinja s Nikoline... Opaljena su upozorenja i pretnje. Na kraju je gospođa mama Moris rekla Markusu da više ne priča na društvenim mrežama. Tako je bar on rekao. Poslušao je, pa je komunikacija dve "zaraćene strane" prekinuta.

Nisu uspele da je obnove ni nezvanične najave "dobro upućenih" da su braća Jokić već kupila ulaznice za uzvratni meč Nagetsa i Hita u Majamiju (30. novembar), ni do besvesti podsećanja da će Nagetsi prvi duel sa Markusovim Klipersima odigrati "tek" 27. decembra...

Izabrane vesti

NBA je dobio šou kakav mu je s vremena na vreme i potreban. Jokić suspenziju i možda nešto autoriteta kod onih koji bi ga napali podmuklo kao Markif Moris. Darko Miličić pokušava da spusti loptu, jer i sam dobro zna koliko vruća glava može da te košta u karijeri.

"Očigledno je da oni (braća Moris) grade karijeru na incidentima i provokacijama, kao 'opasni momci'. Opstaju na osnovu toga. Ali Nikola nije smeo sebi da dozvoli to, jer su oni provokacijom dobili što su tražili, ostvarili su ono što su želeli. Nikola je suspendovan. Lako ga je osuditi, ali treba se staviti u njegovu kožu, koliko trpi pritisak na terenu i van njega. Pretpostavljam da mu se skupilo sve i svašta, zbog čega je tako i odreagovao. U svakom slučaju, bez obzira na to šta se desilo, dobro je što je odmah shvatio da nije smeo tako da reaguje", kaže za Mozzart Sport Darko Miličić, iza koga je deset godina NBA iskustva.

Nije mu strana reakcije američke javnosti na ceo događaj.

"NBA je šou. Možemo mi da pričamo šta god hoćemo, odakle dolazimo... Epidemiološka priča koja pokušava se servira kako su svi gangsteri, ne može da prođe ni kod male dece. Svi igrači su ostvareni i zarađuju bar dovoljno. Sav taj šou (oko tuča) svodi se na 'Ja tebi, ti meni', mrštenje... Te kvaziulične pretnje su šablonske. Meni nisu značile. Nisam ja mangup, ali nisam video želju za obračunom. Nikola je ispao naivan, vidno ga je gurnuo. Mali procenat igrača je spreman za obračun. Ispadneš naivan ako nasedneš, i to na očigled svih. Ispadaš ti taj krivac, ne gledajući okolnosti pod kojima se desilo."

Miličič se posebno nasmejao na najave braće Moris da će da odgovor uruče Jokićima.

"Ne daj bože da ih Strahinja i Nemanja dohvate. Oni što kažu, tako i misle. Nema kalkulacija kod njih."

Jasno mu je zašto je Jokiću put do vrha značajno otežan nego nekom domaćem, američkom, igraču.

"Šta je Nikola drugo mogao da očekuje kada iz male zemlje koja nema ni 6.000.000 ljudi dolazi u Ameriku koja ih ima stotine miliona? Dolazi, dominira i košarkaški ih maltretira, postaje najbolji na svetu? Slično poput Novaka u tenisu... Naravno da ćeš nekim ljudima da smetaš i da ćeš im biti meta", završava Miličić.


tagovi

Darko MiličićNikola JokićNBA ligaMarkif MorisMarkus MorisDenver NagetsMajami HitLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara