Miličić u društvu Gurovića, Teodosića, Aleksandrova i Ilića na meču sa Glazgov Rendžersom (MN Predss)
Miličić u društvu Gurovića, Teodosića, Aleksandrova i Ilića na meču sa Glazgov Rendžersom (MN Predss)

Miličić: Kad je došla priča oko Zvezde već je bilo kasno

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.24. | 09:10

„Nisam bio spreman da dođem u takvom stanju“, iskresno poručuje nekadašnji reprezentativac i NBA igrač

Darko Miličić je posle povratka iz NBA lige imao poziv da dođe u Crvenu zvezdu i sa njom vodi evroligaške borbe, ali kaže da se nije osećao sposobnim, ni igrački, ni mentalno, za takvu mogućnost.

Eventualni dolazak u klub za koji navija, sa sobom bi doneo velike rizike, koji su kompletnu priču mogli da odvedu u negativnom smeru.

Izabrane vesti

Na kraju, Darko je ostao samo veliki navijač crveno-belih, pojavljujući se i na tribinama gde su najvernije pristalice.

„Bio sam u ozbiljnoj svađi s košarkom. Jeste me povuklo, ali sam bio u totalnom haosu sam sa sobom. Na terenu sam izgledao kao da ne pripadam tu, pogubljen, ne znam na koji koš napadam. Ti ne možeš Boga da varaš. Kad ceo život varaš, to dođe na naplatu, pre ili kasnije. Bio sam pogubljen na terenu, ne znam koliko je koš udaljen od mene, kojom jačinom da ispalim. Rekao sam: šta je ovo, brate? Sve to dođe na naplatu. Glumiš mangupa, varaš tamo-vamo, dobiješ po ušima. Kad je došla priča oko Zvezde bilo je već kasno. Nisam bio spreman da dođem u klub koji volim u takvom stanju. I košarkaškom i mentalnom, svakom mogućem. Da li bih se vratio u život uz tu atmosferu ne znam, ali nisam bio spreman da rizikujem", iskren je Miličić u podkastu ’Jao Mile’

Kako kaže, nije želeo da kvari odnos sa ljudima iz Zvezde usled sopstvene neozbiljnosti.

"Nije to više bio ni taj Darko, promenio se. Pitanje je kako bi ludilo na mene reagovalo. Meni ne treba mnogo, sam od sebe bežim. Znam kako me radi kad sam na tribini, a kako bih na terenu? Opet bi bilo – zaletim se na tribine, skinem dres. Ko zna šta bi bilo. Zamisli da igram, dam faul-koš, nabodem ovoga, uletim na tribine – idemo! Otkud znaš, brate, to je taj momenat adrenalina, plus kad te nosi... Bolje ovako, polako, povukao se...“.

Nekadašnji reprezentativac Srbije spreman je da stavi Evroligu ispred NBA lige. Potom je pojasnio i razloge.

„Evroliga mi je sjajna košarka. Meni je lepša nego NBA, ali ko sam ja da komentarišem, bio tamo na izletu par godina. NBA je postao teški cirkus, pričalo se o tim vanzemaljcima sa ludačkim statistikama, ali se na svetskim prvenstvima ispostavilo da nije baš tako. Dešavalo se da se neki Argentinac, tamo iz nekog njihovog sela, spusti u stav – ne možeš mu ništa burazeru. Nisi brate ti s Marsa, ti si isti kao i ja. Vidim i te neke bivše zvezde NBA lige, koje komentarišu da je kvalitet pao. Sve više para, sve lošiji kvalitet. Džordan i ti najveći igrači u istoriji jedva su živu glavu sa utakmice iznosili. Pitanje je da l je bilo namernih faulova, bilo je više onako pretećih – ’nemoj više’. Danas su zvezde zaštićene, ne smeš ni da ih pogledaš. Više se šeta nego što se trči. I ko se ne razume u košarku, vidi da odbrana nema intezitet. To je veliki cirkus, bitno je da se vrti lova i da se priča o određenim igračima i ludim statistikama“, dodaje Miličić.


tagovi

Darko Miličić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara