Mile Ilić
Mile Ilić

Mile Ilić: Markus Vilijams je trebalo da bude novi Džejson Kid, ali falila mu je radna etika

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.10.24. | 16:01

„Favorit za titulu mi je uvek Denver“, jasan je bio Ilić za Mozzart Sport

Nova sezona NBA lige samo što nije, a uoči početka takmičarske godine u Beogradu održana je promocija saradnje između kompanije Mozzart i NBA lige. Na samom događaju prisustvovali bivši NBA igrači sa ovih prostora, među njima i Mile Ilić, koji možda nije ostavio dublji trag u Nju Džersi Netsima, ali je imao priliku da deli svlačionicu sa nekim legendarnim imenima kakvi su Vins Karter, Džejson Kid i Ričard Džeferson. Pa i jednim koje možda nije tako čuveno s one strane Atlantika, ali ga ovde u Srbiji svi oni kojima je Crvena zvezda u srcu kuju u jednog od najboljih stranaca koji je igrao u Srbiji.

Govorimo naravno o Markusu Vilijamsu, ali ne samo o njemu. Jer skori početak nove sezone u NBA ligi - i njena saradnja sa kompanijom Mozzart - bila su idealna prilika da sa Ilićem porazgovaramo o raznim temama u vezi sa najjačom ligom sveta.

Izabrane vesti

Pre svega, prokomentarisao je saradnju Mozzart Beta i NBA lige.

Iznenadio sam se da je uopšte neka beting kompanija napravila kolaboraciju sa NBA ligom. Toga ima u Americi dosta i mi to samo pratimo“, počeo je Ilić, koji iskreno priznaje i da danas ne prati NBA ligu koliko bi voleo da može.

Stoga smo se odmah prešaltali na sezonu 2006/2007 i naravno saradnju sa već pomenutim NBA asovima. Pa hajmo prvo o Karteru, baš je nedavno uvršten u Kuću slavnih.

"Bilo je veoma lepo igrati sa Karterom, on je jedan kul tip, mogu da budem ponosan i da se pohvalim što sam proveo taj neki period sa njim u ekipi. Uvek ćemo ga pamtiti po tim spekakularnim zakucavanjima“.

Takođe, tada je za Nju Džerzi igrao Džejson Kid, sadašnji trener Maveriksa.

"On je jedan veoma specifičan tip, dok je igrao činio je sve igrače oko sebe boljim, a sad to radi i kao trener“.

Nije tolilko poznato da je Ilić te sezone igrao i sa Markusom Vilijamsom, košarkašem koji je tokom 2010-ih plesao parketom hale „Pionir“ u dresu Crvene zvezde.

"Bili smo obojica rukiji te godine i bilo je zanimljivo. Imali smo neke ruki dužnosti, ali pošto nas je bilo više to smo lako podnosili. Vilijams je trebalo da bude neko ko će biti zamenik Džejsona Kida, posedovao je kapacitet i talenat za tako nešto, međutim nije imao radne navike...“, objašnjava Ilić.

Što se tiče aktuelne sezone...

Favorit je uvek Denver, a pratim koliko mi obaveze dozvoljavaju, a to je nažalost baš minimalno“.


Pored Nagetsa, u borbi za titulu vidi Dalas Maverikse i Boston Seltikse, a voli da pogleda i Atlanta Hokse i Čikago Bulse.

Imamo Dalas zbog Luke Dončića naravno, dok na Istoku imamo Atlantu i Čikago zbog Bogdana Bogdanovića i Nikole Vučevića, a naravno tu je i Boston koji brani titulu“.

Kako jedno vuče drugo, kao glavne kandidate za MVP trofej vidi nosioce igre Denvera i Dalasa.

Tu je sada velika konkurnecija, opet na prvo mesto naravno stavljam Nikolu i iza njega odmah neka bude Luka. Već posle nemam pojma, mnogo je dobrih igrača“.

Krako se osvrnuo i na Oklahoma Siti Tandere za koje će od naredne sezone igrati Nikola Topić.

Nikola se oporavlja od povrede i cela sezona će mu proći u tom oporavku. Želim da to sve prođe kako treba i da bude spreman za letnju ligu“.


tagovi

Mile IlićNikola JokićLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara