Tornike Šengelija (Star sport)
Tornike Šengelija (Star sport)

Milaneze stao šut, Virtus izjednačio i ide u Milano da preživi

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 22:24

Šengelija dominirao pod oburčima, Mirotić i Nejpir imali loše šutersko veče

Uspela je Olimpija iz Milana u prvom meču finalne serije italijanskog plej-ofa da posle produžetaka napravi brejk u Bolonji zahvaljujći šuterskom rafalu Ševona Šildsa, ali večeras je šut stao Milaneze i Virtus je izjednačio na 1:1.

Bolonjezi su znali da je ovo meč biti ili ne biti pred dve utakmice u Milanu i uspeli su da boljom igrom u poslednjoj deonici slome otpor najvećeg rivala i slave sa komotnih 72:64.

Izabrane vesti

Olimpijini procenti šuta su večeras bili znatno slabiji nego pre dva dana, dok je Virtus ostao na istim, ali je zahvaljujući Tornikeu Šengleiji, Džordanu Mikiju i Akileu Polonari dominirao u reketu i tu napravio ključnu razliku. Iskusni Gruzin je meč završio sa 21 poenom i osam skokova, Amerikanac je dodao 11, a Italijan 10. Na drugoj strani su Devon Hol i Nikola Mirotić ubacili po 13, ali bivši reprezentativac Španije je opet imao slabe procente šuta (4/13) i nije oprvdao ulogu lidera. Slab je bio i Šabaz Nejpir sa devet poena ali uz šut 3/10. Za razliku od prvog meča, Šilds večeras nije pogodio nijednu trojku.  

Za razliku od prvog meča, večeras su gosti bolje otvorili utakmicu. Pogodili su tri vezane trojke na startu meča, dok je kod domaćih opet jedino vukao Tornike Šengelija. Kajl Hajns je zablistao u finišu četvrtine i Milanezi su prvu deonicu rešili u svoju korist (17:12). Vezanim poenima Devona Hola na startu drugog kavrtala, Olimpija je otišla na dvocifrenu prednost (22:12), ali je tada usledila serija promašaja (Šilds, Mirotić, Tonut…) i grešaka što je Virtus iskoristio da se preko Mikija i Polonare vrati u igru i preokrene do kraja poluvremena – 32:31.

Olako su gosti prokockali veliku prednost u prvom poluvremenu i usledila je izjednačena borba u trećoj četvrtini. Virtus je mnogo bolje igrao u reketu, dominirao je Šengelija dok je goste u egalu držao šut sa distance. Uspeli su gosti da serijom 6:0 na početku poslednjeg kvartala opet pređu u vođstvo ali su tada stali i četiri minuta nisu uspevali da probace loptu kroz obruč.

Polonara je zablistao u finišu meča, postizao važne poene i prelomio meč. Trojka Mirotića na dva i po minuta pre kraja je bila tračak nade za goste ali je potom promašio još jednu za povratak na minus tri (68:62) i sve je bilo gotovo.



tagovi

Virtus BolonjaOlimpija MilanoNikola MirotićTornike Šengelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara