Milan Milovanović (©ABA League/Krka/drago Perko/kosarka.si)
Milan Milovanović (©ABA League/Krka/drago Perko/kosarka.si)

Milan Milovanović novi centar Borac Mozzarta

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.09.22. | 14:25

Bivši igrač FMP-a i Crvene zvezde ponovo u Čačku

Košarkaški klub Borac Mozzart nastavio je da sklapa roster za novu sezonu u ABA ligi čiji se početak približio. Novo ime u “crveno-belom” dresu je Milan Milovanović (31, 206), košarkaš bogatog iskustva, rodom iz Niša, koji je potpisao ugovor sa klubom za polusezonu, uz opciju produžetka saradnje.

Reč je o košarkašu koji je u svojoj karijeri već jednom nosio dres čačanskog tima. Naime, on je od marta 2017. godine, pa narednih nekoliko meseci branio boje Borac Mozzarta, i to veoma uspešno. A svi u klubu veruju da će tako biti i ovog puta.

Izabrane vesti

Inače, Milan Milovanović je svoju karijeru započeo u mlađim kategorijama niškog Ergonoma. Što se tiče prvih seniorskih minuta, početne je zabeležio u dresu FMP-a. Usledili su angažmani u Radničkom FMP, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, Megi, Balkanu iz Botevgrada, Konstantinu, Finiks Galati, onda u Borcu

iz Čačka, zatim u Starogradu iz Gdanjska, Trefl Sopotu, Anvilu, Legiji iz Varšave, Krki i na kraju Danenu.

Što se tiče klupskih uspeha, novi igrač KK Borac Mozzarta je 2013. godine sa Crvenom zvezdom osvojio Kup Radivoja Koraća. Zatim, sa Anvilom je 2019. godine osvojio Superkup Poljske, a 2021. godine Kup Slovenije sa Krkom iz Novog Mesta.

Pre Milana Milovanovića, ugovore sa klubom su parafirali Aleksa Novaković, Marko Radonjić, Đorđe V. Ćurčić, Nemanja Todorović, Radovan Đoković, Hanter Hejl, Uroš Čarapić, Miloš Glišić i Nikola Kočović.

Pišu: Đurđe MEČANIN/Nikola MINOVIĆ



tagovi

Borac MozzartMilan MilovanovićKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara