""
""

Milan Milovanović je stigao u Čačak i oprao ruke u košarkaškoj Moravi

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.17. | 16:13

„Borac je najorganizovaniji klub u MOZZART KLS-u“, rekao je novi centar Borca

Iako je ostalo nekoliko kola do kraja regularnog dela Mozzart KLS lige, KK Borac je unapred počeo da se pojačava, jer izvesno je da će igrati Superligu, pa će svaka pomoć biti dobrodošla. Želja svih u klubu bio je Milan Milovanović, Nišlija koji je karijeru započeo u rodnom gradu, u ekipi Ergonoma. Nakon toga promenio je nekoliko klubova u zemlji i inostranstvu, da bi pre dolaska u Borac nekoliko meseci nastupao u slovačkoj Ekstraligi, u ekipi Prjevidza.

Izabrane vesti

Osvrćući se na taj deo svoje karijere, Milovanović je o slovačkoj košarkaškoj ligi izjavio u kojoj je oprobao svoj šut.
 ,,Ja sam u Slovačku došao negde na sredini sezone, otprilike u decembru, tako da se nisam dugo zadržao. Što se tiče načina igre, tamo se preferira tzv. ,,Run and gun“ stil, tako da se visoki igrači tu ne uklapaju. Zbog toga nisam našao svoje mesto u Slovačkoj“, rekao je Milovanović, očigledno zadovoljan zato što pojačava redove Čačana.

Očito je da je na početku sezone bilo dosta Srba u slovačkoj ligi, da bi vremenom taj broj opao. Jedan od razloga je što timovi iz Slovačke tokom sezone promene veliki broj igrača, nekad i ceo tim, što ističe doskorašnji član Prjevidza. ,,Neki timovi iz Slovačke imaju običaj da promene ceo roster, i da dovedu nove strance, pa smatram da je to glavni razlog što ima sve manje igrača iz Srbije“, rekao je novi centar Borca.

Milovanović nije propustio priliku da uporedi KLS i slovačku ligu, ističući da je srpska mnogo bolja.
,,Naša liga je mnogo bolja od Slovačke, u to nema sumnje. Opet, uvek volim da naglasim da mi imamo novca kao neke bogatije zemlje, naša liga ne bi zaostajala za vodećim evropskim ligama poput španske, grčke, ruske“, reči su košarkaša koji je odlučio da svoju sportsku budućnost nastavi kraj Morave.

 Jednostavno, poklopile su se želje i planovi kluba, ali i Milovanovićevi planovi, koji se odnose na igranje u Superligi i pružanje što boljih partija protiv svih ekipa, a naročito onih koje nastupaju u ABA ligi.
,,Prvenstvena želja bila mi je da napustim Prjevidzu, jer se tamo nisam ukopio. Izabrao sam Borac jer smatram da je trenutno najorganizovaniji klub u KLS ligi. Pored toga, svaki domaći igrač želi da nastupa u Superligi, i da se u što boljem svetlu pokaže pred Zvezdom, Partizanom... Zbog svega ovoga nije bilo teško ugovoriti saradnju“, zaključak je Milovanovića sa tri tačke na današnje stanje koje obećava blistave dane čačanske košarke.

Piše: Đurđe Mečanin

(Foto: MN Press)


tagovi

TransferiMilan MilovanovićKK Borac ČačakČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara