Micić: Za teren kakav je Zvezdin rezultat je sasvim dobar

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 22:05

“Čuo sam se sa trenerom jednom, nisam ga ranije lično poznavao. Mogu da kažem da sam srećan zbog izbora. Predstoje kvalifikacije za Olimpijske igre, pre toga za Evrobasket, treba da se uigramo. Dobro osveženje za reprezentaciju”, prokomentarisao je srpski plejmejker izbor Igora Kokoškova za selektora

Propustio je Vasilije Micić četiri evropske utakmice zaredom zbog povrede, što se večeras donekle i osetilo na parketu Štark Arene. Nije to bio onaj Vasilije Micić na prepoznatljivom nivou, ali srećom po njega imao je raspoložene saigrače da Zvezdu iskontrolišu maksimalno i uspešno zatvore gostovanje u Beogradu.

Iako je bio zahvalan na poklonu od kluba, u šaljivom tonu poručio je novinarima u miks zoni da ga je isti malo "smekšao", ali da je Efes ipak dobro odradio svih 40 minuta. 
"Mislim da nije bila toliko dramatična utakmica, koliko je trener dramio bespotrebno... Oni su uspeli da se vrate u ritam, publika je uspela da ih podigne, da odigraju dosta agresivnije u nastavku. Definitivno je da Zvezda ima kvalitet, ali mi smo mnogo bolje otvorili utakmicu, iz te rasterećenosti se možda malo i previše opustili, pa nismo zatvorili susret kako treba. Za teren kakav je Zvezdin rezultat je sasvim dobar", priznao je Micić.

Izabrane vesti

Efes je u svakom trenutku imao raspoloženog igrača da dodatno unapredi igru i dovede do toga da razlika brzo stigne do 24 poena, a srpski plejmejker veruje da je vicešampiona Evrope jako teško braniti kada je u pravom ritmu...
"Ritam u kojem igramo nešto je što nas razdvaja od cele Evrolige. Larkin je u neverovatnom ritmu, uvek imaš igrača više na kojeg stalno možeš da se osloniš. Svi ostali igrači igraju jako dobro. Drago mi je što sam se vratio na teren, jer mi je nedostajala košarka. Već vidim da je ekipa toliko dobro uigrana da svako ko uđe na teren može da se oseti komforno", kaže Micić i dodaje: 
"Verujem da imamo jako talentovanu ekipu, pogotovo na spoljnim pozicijama. Četiri igrača koji mogu da igraju pik'n'rol, ili jedan na jedan, mogu da asistiraju... To nam daje veliku širinu. Teško je braniti takve ekipe sa tri beka. Postoje obično jedan, maksimum dvojica dobrih defanzivnih igrača po ekipama, trojica baš teško i tu mi pravimo prednost".

Efes je posle ove pobede u seriji od sedam pobeda i ima skor 19-3. Ubedljivo je prvi na tabeli Evrolige, pa se postavlja pitanje - može li turski šampion ovako do samog kraja?
"Neki govore da treba da se malo uspori, ali nisam saglasan s tim. Ne možeš da igraš loše, ako se osećaš dobro. Ono što mislim da možemo jeste da kao ekipa još porastemo, da igramo bolje u trenucima kao u finišu, da bolje zatvaramo mečeve. Treba da nastavimo ovim tempom i da ne posustajemo".

Micićev dolazak u Beograd bio je dobra prilika da se od njega čuje mišljenje po pitanju izbora Igora Kokoškova za selektora Srbije.
"Drago mi je. Čuo sam se sa trenerom jednom, nisam ga ranije lično poznavao. Mogu da kažem da sam srećan zbog izbora. Predstoje kvalifikacije za Olimpijske igre, pre toga za Evrobasket, treba da se uigramo. Dobro osveženje za reprezentaciju".

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara