Vasilije Micić i Skoti Pipen Džunior (AFP)
Vasilije Micić i Skoti Pipen Džunior (AFP)

Micić starter u pobedi Šarlota, Tompson debitovao za Dalas

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.10.24. | 09:40

Srpski plej na terenu proveo 20 minuta i za to vreme upisao po četiri poena i asistencije

Kada mu se ukaže prilika, Vasilije Micić će je najverovatnije iskoristiti. Pokazao je reprezentativac Srbije pre svega sebi, a onda i svima u Americi da je dovoljno dobar za NBA ligu. Posle lošeg starta prošle godine u Oklahomi, Micić je trejdovan u Šarlot gde je usled povrede Lamela Bola imao odrešene ruke, a sada je i u predsezoni ponovo dobio priliku da ga odmeni, pa su Hornetsi slavili rezultatom 119:94 (35:32, 27:17, 20:22, 37:23) protiv Memfis Grizlisa.

Micić je bio starter, te je od početka komandovao napadima svog tima, koji je na kraju prvog kvartala imao +3, da bi u drugoj deonici u jednom momentu vodio i sa 16 razlike. Hornetse su poenterski vodili Brendon Miler (22 poena) i Tre Men (19 poena), dok se Vasa pomalo sklonio u stranu, zvao je akcije za raspoložene saigrače koji su se tome veoma radovali.

Izabrane vesti

Šarlot je usporio u trećoj deonici, Memfis je predvođen Dezmondom Bejnom značajno smanjio vođstvo gostiju iz Severne Karoline, ali objektivno ni u jednom momentu nije ozbiljnije pripretio. Tokom poslednje četvrtine glavnu reč u Hornetsima vodili su retervisti, Tiđane Salun i Musa Dijabate, koji su maltene sami napravili ogromnih +25 u korist Šarlota, te je na kraju pobeda i ubedljivija nego što je to možda realno.

Micić je na terenu proveo 20 minuta i za to vreme upisao četiri poena, tri skoka i četiri asistencije. Čini se da je na ovom meču Vasi falio nešto raspoloženiji Nik Ričards, centar sa kojim je naš košarkaš prošle godine sjajno sarađivao, pre svega u „pik end rolu“, mada su i na ovom susretu imali jednu atraktivno kombinaciju.


Odigran je još jedan interesantan susret, pre svega za društvene mreže. Iako su Dalas Maverksi poraženi na svom parketu od Juta Džeza, za domaćine je prvu utakmicu odigrao Klej Tompson102:107 (18:24, 29:36, 33:32, 22:15).

Juta je imala jasan cilj, da osujeti prvi Tompsonov meč u novoj opremi, i ispunila ga je. Nakon ujednačenog starta, prednost Džezera je konstanto rasla, do maksimalnih +20. Mavsi su probali u samom finišu da uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu, ali je vođstvo gostiju bilo preveliko da bi se napravio epski preokret.

Valja napomenuti da na ovom susretu za Dalas zbog povrede nije nastupio Luka Dončić, apsolutna alfa i omega ove franšize, dok je Kajri Irving bio na restrikciji minuta, buući da nema potrebe da se umara u predsezoni. Odlični kombo bek postigao je 12 poena, ali je u redovima ekipe Džejsona Kida najefikasniji bio Danijel Geford sa 15. Na drugoj strani dominantan je bio Lauri Markanen sa 26, dok su Džon Kolins i Kijonte Džordž ubacili po 14.

Kada je u pitanju Klej, on je za 18 minuta na parketu postigao 10 poena, a tom učinku dodao je i tri asistencije. Nije igrao u drugom poluvremenu, ali je i za ovo malo na terenu pokazao da može da bude veliko oružje Dalasa. Njegov šut prosto ne dozovoljava rivalima da iskaču i udvajaju Dončića (kada se vrati) i Irvinga, a ako to urade, svima je poznato da Luka lako može da pronađe način da spoji svog centra sa košem, ili pronađe Tomposona na perimetru, koji kada je sam skoro da ne promašuje.


NBA predsezona

Klivlend – Indijana 117:129

/Džerom 15 – Maturin 25/

Dalas – Juta 102:107

/Geford 15 – Markanen 26/

Memfis – Šarlot 94:119

/Bejn 17 – Miler 22/

Milvoki – LA Lejkers 102:107

/Portis 23 – Hačimura 14/

Oklahoma – Nju Ziland 117:89

/Flegler 25 – Muni 19/


tagovi

Vasilije MicićKlej Tompson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara