Micić prelomio: Ostaje u Kini!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.19. | 14:06

Srpski plejmejker odložio povratak u domovinu zbog smrtnog slučaja u porodici tako da će biti na raspolaganju selektoru Đorđeviću za sutrašnje četvrtfinale protiv Argentine

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije, Vasilije Micić ipak ostaje na Mundobasketu u Kini i pored smrtnog slučaja u porodici! Našem asu je preminula majka nakon duge i teške bolesti, te se nije znalo da li će ostati uz saborce i za meč četvrtfinala protiv Argentine ili će možda otići pa se vratiti...

U svakom slučaju, bek Anadolu Efesa je prelomio i odlučio da ostane u Kini i u sećanje na majku pokuša da da sve od sebe.
"Vasa je odlučio da bude sa nama protiv Argentine, to je velika stvar. Nije mu lako, nije mu bilo sve ovo vreme, od početka priprema. Sad prvi put o tome pričamo, ali on je prolazio kroz težak period i svaka mu čast što je ovde", rekao je Đorđević.

Izabrane vesti

I pored velikog gubitka i teške situacije, Vasilije Micić će mnogo značiti našem timu u nastavku, nadamo se uspešnom na Mundobasketu. Ovaj momenat, ma koliko bio lično težak našem košarkašu, mogao bi mnogo da znači za motivaciju, ali pre svega jedinstvo tima u Kini koje je sigurno malo poljuljano nakon teškog poraza od Španije na kraju druge faze prvenstva.
"Nikome nije lako. Svi smo uz njega, saigrači pokušavaju da mu daju podršku. To je jednostavno stvar koja se desila. Ne znam šta drugo da kažem. Njemu je sigurno jako teško, ali pokazao je veličinu i hrabrost. Svaka mu čast", dodao je Đorđević.

Micić je, uz Stefana Jovića glavni organizator igre Orlova i bez njega bi situacija, pogotovu zato što se ušlo u samu završnicu takmičenja, bila veoma teška. Njegova eventualna zamena bi bio već preopterećeni Bogdan Bogdanović koji je na prošlom EP imao tu ulogu kada se pred finale povredio Jović.

(FOTO: MNpress)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara