"Meta Vorld Pis"
"Meta Vorld Pis"

Meta Vorld Pis na debiju zaludeo Italiju: Lepi potezi, nebeski skokovi, ali i rđav karakter i greška za poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.15. | 22:17

Njegov Kantu je poražen od Pistoje, šanse za plej-of su sve manje i manje

Meta Vorld PisNavijači Kantua imaju zašto da se raduju iako je njihov tim poražen od direktnog rivala za ulazak u plej-of italijanskog Palakanestra, ekipe Pistoje, jer je za goste debitovao pomalo zaboravljeni bivši as Indijane i Lejkersa Meta Vorld Pis. Konačni rezultat je bio 88:87 (19:15, 19:23, 19:14, 21:26, 10:9) za domaći tim posle produžetka. Košarkaš koji je tri puta menjao ime, koji se tukao na NBA mečevima, koji je svojim potezima umeo i da oduševi i razočara je igrao glavnu ulogu na ovoj utakmici.

Kakva drama se dogodila na meču koji može da odluči ko će u plej-of! 

Izabrane vesti

Iako je na samo tri minuta pre kraja meča Pistoja imala prednost od deset poena, sa nekoliko dobrih poteza gosti su se vratili na minus jedan, domaći su se pogocima Arijela Filoja odaljili na plus tri, ali je upravo taj igrač faulirao Džejmsa Feldeina na liniji 6.75, pa je ovaj pogodio sva tri poklon slobodna bacanja za produžetak.

U produžetku, ništa manje drame nego pred kraj regularnog dela meča. Upravo je Meta doneo prednost od 83:80, sa nekoliko dobrih slobodnih bacanja, ali je na kraju napravio kardinalnu grešku. Pri rezultatu 87:86 za njegovu ekipu, izgubio je loptu, Si Džej Vilijams je promašio trojku, ali je Toni Izli uspeo da uhvati ofanzivni skok i poentira za dva.

Na ovaj način Kantu je nastavio vrlo loš niz, jer na poslednjih sedam mečeva ima samo jednu pobedu. Zato se Pistojin prekinuo, jer na prethodnih pet utakmica ima tek dve pobede.

Utakmica će zauvek ostati upamćena u italijanskoj košarci kao meč na kome je za Kantu debitovao Meta Vorld Pis.

On je uspeo da postigne čak 16 poena, ostvari pet skokova, i mirnom rukom sa slobodnih bacanja kada je bilo bitno, donese prednost, ali onda i potpuno razočara.

 

Kakav bi to Ron Artest/Meta Vorld Pis/Pandas Frend bio, da nije zaradio bar jednu tehničku grešku zbog svog stvarno rđavog karaktera.

Teško da će on po dobrome pamtiti svoj debi, pošto je njegov kiks koštao nove poslodavce vrlo važne pobede u borbi za odlazak u samu završnicu Palakanestra.

(FOTO: Action images)


tagovi

Ron ArtestPistojapalakanestroMeta Vorld PisKantuItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara