Partizanov osvrt na derbi: Zvezda igrala oštro, slavila bod na svom stadionu, mi nismo zadovoljni

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.04.20. | 08:47

Šta je pokazala analiza stručnog štaba crno-belih...

Prošla su dva meseca, da nije bilo stanke u prvenstvu odigrao bi se još jedan, ali partizanovce i dalje peče poslednji derbi. Golova nije bilo, nije ni velikih šansi, pa ni „krštenog“ fudbala, zbog čega je javnost 162. okršaj večitih okarakterisala jednim od najgorih u istoriji.

Crno-beli su nezadovoljstvo iskazali odmah po okončanju utkamice, najviše kroz reči Sava Miloševića i Bojana Ostojića, nije se ni navijačima dopalo kako su njihovi miljenici izgledali na Marakani 2. marta, a sa opštim stavom saglasni su i članovi stručnog štaba kluba iz Humske 1.

Izabrane vesti

Prema njihovom sudu, crno-beli se nisu prilagodili igri prvaka Srbije i to je jedan od glavnih razloga što nisu uspeli da ga ozbiljnije ugroze.
Imao sam tokom pauze vremena da se bavim detaljnom analizom naših utakmica, a prvi put smo igračima poslali statistiklu sa realnim pokazateljima. Recimo, na poslednjem derbiju se videlo da je Crvena zvezda ušla u meč agresivno, prema određenim pokazateljima – preagresivno. Verovatno u početnom delu meča nismo odgovorili na to. Analiza je pokazala da je intenzitet Zvezdinih igrača bio na izrazito visokom nivou, a onda dođemo do podatka da smo tokom susreta mi dobili više žutih kartona“,vrti glavom Nenad Cvetković, trener u stručnom štabu Miloševića.

Njegove reči potkrepljuje podatak da je Partizan zaradio čak sedam javnih opomena (Nemanja Miletić, Sejduba Suma, Aleksandar Šćekić Bojan Ostojić, Strahinja Pavlović, Vladimir Stojković i Nemanja Stevanović na klupi), naspram dve dodeljene igračima Crvene zvezde (Dušan Jovančić, Milan Rodić). Uz nuspojavu...
Dvojica naših igrača, Suma i Sadik, pretrpeli su povrede koje su ih izbacile iz konkurencije za naredne mečeve. A zna se da su nam obojica vrlo bitni. Gledao sam još sijaset naših mečeva, uočio da smo u Ligi Evrope, u nekim stvarima, odigrali bolje nego što sam mislio, ali isto tako, u prvenstvu smo, posle određenih međunarodnih izazova, bili lošiji od očekivanog“, dodao je Cvetković.

Njegov kolega Milan Đuričić Đumi objasnio je da je usmerenost cele ekipe tokom zimskih priprema u Antaliji i Dohi bila baš ka tome da se što bolja forma dostigne do derbija.
U fizičkom aspektu zimske pripreme su protrekle odlično. Fokusirali smo se na utakmicu sa Zvezdom, koja je bila na programu u četvrtom prolećnom kolu, želeli smo jedno, a desilo se nešto peto. Ma koliko kontrolisali trenažni proces, nisam očekivao toliko oštru i agresivnu igru Crvene zvezde. Posebno u prvih 20 minuta, s obzirom šta je prethodilo derbiju i da smo samo dva dana pre utakmice imali zajednčko druženje na DIF-u- Mislio sam da će se više igrati fudbal“, iznenađen je Đuričić.

Ostaće zabeleženo da su na 162. napravljena 43 prekršaja, što je daleko iznad evropskog proseka.
To nas je iznenadilo i to je bio jedan od razloga zbog kojeg smo podbacil. Jedna činjenica, ipak, mora da nas raduje: oni su bili izuzetno srećni i zadovoljni bodom, a mi na njihovom stadionu nismo bili zadovoljni remijem. Niko od ljudi s kojim sarađujem nije bio...“, zaključio je Đuričić.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara