""
""

Mega Orlići dotakli zvezde i pregazili Izrael!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.15. | 16:39

Za kraj, u poslednjem kolu grupne faze, ostaje Grčka...

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je siloviti pohod ka zlatu, pošto je u trećoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva u italijanskom Linjanju pregazila vršnjake iz Izraela sa ogromnih 26 poena razlike - 100:74 (21:27, 24:9, 29:17, 26:21)!

Izabrane vesti

Osim još jedne fantastične partije izabranici Vladimira Đokića napravili su pravi šou u dvorani Linjano Sabijadoro i pokazali koliko su zapravo ozbiljni u nameri da napadu sam vrh Starog kontinenta. 

Jurili su Orlići kao „navijeni“ terenom celim tokom utakmice, a koliko su zapravo bili razigrani potvrđuje i činjenica da su devetorica od ukupno desetorice igrača koji su bili na terenu ubacili šest ili više poena. Najefikasniji među njima bio je košarkaš FMP-a Marko Gudurić sa 17 poena, čemu je dodao i četiri asistencije, tri skoka i dve ukradene lopte, dok su po 16 poena postigli Nikola Rebić i Ognjen Jaramaz. Trilingu mladih nada pridružili su se i Rade Zagorac sa 14 koševa i pet uhvaćenih lopti i Marko Tejić sa 13 poena, šest skokova i jednom blokadom.

Orlići su u potpunosti nadskočili rivala (46 – 13/33 ; 27 – 7/20) i imali daleko veću efikasnost unutar linije 6,75 metara. Srpski košarkaši imali su 28 ubačenih šuteva iz 45 pokušaja, a Izraelci tek 16 iz 43 pokušaja.

Kod Izraela najviše je uradio Džonatan Mor sa 16 poena, šest skokova i jednom asistencijom.

Srbija u poslednjem kolu grupne faze igra sa Grčkom, a utakmica je na programu u subotu od 16.30.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Rade ZagoracOgnjen JaramazNikola Rebićmlada košarkaška reprezentacija SrbijeMarko Tejić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara