Mega kreće u operaciju zvanu opstanak

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.01.20. | 09:24

Na Novi Beograd dolazi potpuno rasterećena ekipa Krke iz Novog Mesta (12.00)

Paklenih nekoliko nedelje nalazi se pred košarkašima Mege. Sastav Dejana Milojevića trenutno zauzima poslednje mesto i imaće pritisak da do kraja sezone izbori opstanak među najjačima na Jadranu. Raspored im uglavnom ide na ruku, ali je od samog početka lige jasno da se niko u ABA ligi ne sme potceniti, pa tako ni Krka koja ovog prepodneva gostuje na Novom Beogradu (Arena Sport 3, 12.00).

Tim koji igra u ružičastim dresovima je umnogome popravio igru u poslednje vreme, naročito od dolaska Kendrika Perija i Nemanje Nenadića u ekipu. Mega je odlično parirala protiv Budućnosti i Cedevita Olimpije u gostima gde je bila u igri sve do pred sam kraj, što se isto može reći i za utakmicu protiv Zadra koji su puleni Dejana Milojevića objektivno morali da reše u svoju korist.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, stara engleska poslovica kaže da ne treba plakati za prosutim mlekom, što sigurno i ne čine u taboru Mege. Svesni su da bi se pobedom danas protiv Krke poravnali na tabeli sa Zadrom, a ujedno ga i „preskočili“, pošto imaju bolji međusobni skor od tima sa hrvatskog primorja. Sledeća meta bi bila Cibona, koja je prva iznad crte, a upravo sa kojom se tim Dejana Milojevića sastaje u Zagrebu narednog vikenda. Podsetimo, ružičasti će tamo juriti pobedu od pet ili više poena razlike, pošto su Vukovi u Beogradu slavili rezultatom 72:76. Ali, posvetimo se prvo meču protiv Krke…

U čuvenoj sali „Leon Štukelj“, oružje je u prvom delu sezone morala da položi i Mega. Odigrali su tada Beograđani sasvim solidnu utakmicu, ali ih je loš završetak treće deonice, kao i početak poslednje koštao nešto boljeg rezultata. Uspeli su da uvedu meč u neizvesnu završnicu košarkaši iz srpske prestonice, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Nema tajni, bar što se tiče ekipe Krke. Zna se da najveća pretnja dolazi od Glena Kouzija i sa spoljnih pozicija, mada je prilično jasno da Mega tu može da parira Slovencima, naročito ukoliko se poklopi da ima dobar šuterski dan. Naravno, Kendrik Peri će biti velika uzdanica Beograđana zajedno sa Markom Simonovićem, Blažom Mesičekom, Nikolom Miškovićem i Edinom Atićem.

O važnosti ove utakmice govorio je Dejan Milojević, trener Mege, koji ističe da će njegov tim danas dati sve od sebe kako bi obezbedio opstanak u ligi.
„U nedelju igramo prvi u nizu mečeva koji će odlučivati o našem opstanku u ABA ligi. Krka je izuzetno iskusan i nezgodan protivnik koji je i ove sezone uspeo da pobedi neke od najjačih ekipa u ligi. Naša prethodna dva meča, protiv Budućnosti i Crvene zvezde, nisu bili oni u kojima smo mogli da očekujemo da se „vadimo“. Sada na red dolaze protivnici sa kojima po kvalitetu možemo da se nosimo. Dobra energija i agresivna odbrana moraju da postoje tokom celog toka utakmice. Potrebno je da Krku uvedemo u ritam koji nama odgovara i da ne dozvolimo velike padove, pogotovo u trenucima kada se utakmica lomi. Iako trenutno zavisimo i od rezultata sa drugih mečeva, na nama je da damo se od sebe do kraja da zabeležimo što više pobeda kako bismo obezbedili opstanak u ABA ligi“, podvukao je strateg Beograđana.

Njegov kolega sa klupe Krke, Vladimir Anzulović kaže da je Mega sada potpuno drugačiji tim u odnosu na onaj koji je igrao u Novom Mestu.
„Mega se pojačala sa dva neverovatna igrača, što se odrazilo na njihovu igru. Na poslednjoj utakmici u Podgorici bili su 33 minuta u vodstvu, dobili su FMP, a izgubili dobijeno u Zadru. Zato očekujem težak susret. Nešto smo „zdraviji“ u odnosu na poslednji meč u Kopru, ali od svojih momaka očekujem više energije u odnosu na meč u Kopru“, rekao je Anzulović.

Utakmicu će suditi mešoviti sudijski trojac iz Slovenije i Hrvatske koji će činiti Saša Pukl, Tomislav Hordov i Denis Hadžić.

ABA LIGA - 17. KOLO

Subota

Cibona - Budućnost 78:87
/Bundović 18 – Kobs 24/

Partizan - Zadar 87:60
/Mekadu, Jaramaz 13 - Vuković 13/

Nedelja
12.00: (1,40) Mega Bemaks (15,0) Krka (3,25)
18.00: (1,10) Cedevita Olimpija (23,0) Primorska (7,50)
20.00: (1,35) Mornar Bar (16,0) FMP Železnik (3,50)

Ponedeljak
17.00: (5,00) Igokea (19,0) Crvena zvezda (1,20)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga (KK Mega Bemaks / Ivica Veselinov)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara