Matija Popović uveren u pobedu Borca protiv Rogaške

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.01.20. | 12:02

Čačane očekuje jedno od najtežih gostovanja u ABA 2 ligi

Danas su su na programu tri utakmice 16 kola ABA 2 lige. Možda najinteresantniji duel, naravno ako izuzmemo odmeravanje Novog Pazara i Dinamika, vodi nas put razmišljanja od susretu Čačana sa ekipom Rogaške. Da, neće biti lako momcima Marka Marinovića, jer Rogaška je organizovana i na svom parketu vrlo nezgodna ekipa koja se dala prevariti samo dva puta, poslednji put u 14. kolu koje je dobio MZT, ali tek nakon dva odigrana produžetka.

Takav protivnik danas čeka Borac. Nakon dve izuzetno važne pobede minule nedelje nad MZT-om u ABA 2 i Dinamikom u KLS - u ekipa Borca ide put Rogaške Slatine, gde će snagu odmeriti sa Rogaškom od 18 časova.

Izabrane vesti

Nema sumnje, pomenuto gostovanje je jedno od najtežih, ako ne i najteže, koje očekuje tim Marka Marinovića do kraja ligaškog dela sezone. Rogaška je, pored Borca i MZT-a, glavni konkurent za plasman u plej-of regionalnog takmičenja. Zbog toga je svaka pobeda za Slovence od nemerljivog značaja. Razume se, eventualni trijumf nad liderom donosi ne samo dva boda, već i prestiž, jer samo MZT i Sparsi mogu da se pohvale da su savladali Čačane ove sezone. Zbog toga taboru iz grada na Moravi neće biti nimalo lako na predstojećem gostovanju, ali ako ponovi partiju iz prethodnog kola ABA 2 lige, smeši mu se novi trijumf.

Član stručnog štaba u Borcu Miroslav Milić pozitivno se izrazio o narednom protivniku.
,,Nakon dve važne pobede očekuje nas prvo od četiri izuzetno zahtevnih gostovanja. Rogaška je, uz MZT i naš tim, jedan od najozbiljijih konkurenata za plej-of lige. To je očito ako se pogledaju rezultati slovenačkog tima, ali i roster, koji je gotovo nepromenjen u odnosu na prethodnu sezonu“, rekao je Milić.

Pred put u Rogašku Slatinu Milić optimistično poručuje.
,,Znamo se dobro sa Rogaškom, igrali smo ove sezone, kao i prethodnih, tako da nema puno nepoznanica. Zbog toga nam je u znanju šta nas očekuje u Rogaškoj Slatini. Bez obzira na izazov, ne sumnjam u povoljan rezultat na gostovanju“, dodao je Milić.

Krilni igrač iz Čačka Matija Popović smatra da Borac ima snage da se iz Slovenije vrati ovenčan lovorikama.
,,Teško gostovanje je pred nama, možda jedno od najtežih u ligi. Rogaška teži vrhu ABA 2 lige i plasmanu u plej-of, tako da joj je svaka pobeda zlata vredna. U svom sastavu ima Fermea i Vujasinovića, dva izuzetno iskusna igrača i nosioca igre ekipe. Zbog toga što vrlo dobro znamo šta nas očekuje u Sloveniji vredno se spremamo za predstojeći susret. Naš tim ima pregršt samopouzdanja nakon dve velike pobede prethodne nedelje. Ukoliko budemo od početka meča koncentrisani na igru, verujem u pobedu protiv Rogaške“, zaključio je Popović.

Inače, danas su na programu još dve utakmice 16. kola ABA 2 lige. Kao prvo, valja reći da smo prerano otpisane Sparse videli u svetlu kome se malo ko nadao na kraju prošle godine. Naime, Sarajlije su 31. januara savladale Borac, a zatim i Sutjesku u Nikšiću. Da li mogu da se suprostave Splitu? Pa svakao da, jer dva već arhivirana podviga demantuju bosanske momke kao bezopasne fenjeraše. To znaju i Splićani koji su u oktobru savladali Sparse koji su ih do tada dva puta dobijali.

Što se tiče Dimnika i Novog Pazara, uzbuđenje nam ne gine. Oba srpska tima imaju po 21 bod iz šest pobeda i devet poraza, pre razmišljanja njihovom odnosu snaga ne treba zaboraviti da su Dorćolci tri puta uzastopno poraženi od Heliosa, Širokog Brijega, a zatim i Rogaške. Novi Pazar se dobro držao, a onda smo videli nešto što se od defakto dobre ekipe nije očekivalo. Naime, u KLS takmičenju dobio ih je aleksinački Napredak… To danas domaćinu može biti psihološka barijera koju će pokušati da nadomesti sećanjem na prošlogodišnje slavlje protiv Dorćolaca u nacionalnoj ligi.

ABA 2 liga – 16.kolo
Sreda
Livćen 1947 Cetinje – Široki Brijeg 91:83
MZT Skoplje – Sutjeska 88:78
Sloboda Tuzla – Delios Domažale 101:83

Četvrtak
18.00: (2,70) Rogaška (14,5) Borac (1,55)
18.00: (1,70) Spars Sarajevo (14,5) Split(2,30)
19.00: (1,35) Novi Pazar (16,0) Dinamik (3,50)

* Kvote su podložne promenama

Đurđe Mečanin/Nikola Minović


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara