Mateuš Ponitka (©Star Sport)
Mateuš Ponitka (©Star Sport)

Mateuš Ponitka blizu Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 12:04

Jedan od najboljih igrača prošlogodišnjeg Evrobasketa nadomak transfera u Humsku

Digla se velika prašina zbog načina na koji je Jam Madar otišao iz Partizan Mozzart Beta, ali to ne znači da je šampion Jadranske lige stao sa drugim poslovima.

Ako ne bude preokreta ili se neki drugi posao ne ozvaniči ranije (čitaj: dođe Ognjen Jaramaz) prvo pojačanje leta crno-belih trebalo bi da bude Mateuš Ponitka. Ugovor nije potpisan, detalji dele posao od realizacije. Za njega je interesovanje pokazao i Makabi Tel Aviv.

Izabrane vesti

Poljak je bio jedan od najboljih igrača svoje zemlje na prošlogodišnjem Evrobasketu, zabeležio je i redak tripl-dabl u pobedi nad Slovenijom u četvrtfinalu kada je skupio 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija, posle čega je uspeo da se izbori za ugovor sa Panatinaikosom na insistiranje Dejana Radonjića. Turnir je završio sa prosekom od 13,4 poena, 5,7 podeljenih, 5,3 uhvaćene lopte i 1,6 ukradenih lopti. On je u dresu Zelenih prosečno ubacivao 8,4 poena, uz 5,2 skoka i 2,4 asistencije u Evroligi. Odigrao je 27, a započeo šest utakmica u startnoj petorci.

Ponitka će biti pojačanje na niskom krilu, mada je pokazao da dobro barata loptom, kao i veliku energiju u odbrani. Jedan je od igrača koji se uklapa u filozofiju Željka Obradovića, pa će tako moći da pokrije više uloga na parketu.

Uskoro se očekuje i dolazak Ognjena Jaramaza koji je dogovorio transfer u Partizan Mozzart Bet onog trenutka kada raskine saradnju sa minhenskim Bajernom.



tagovi

Mateuš PonitkaKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara