Boban Marjanović (©AFP)
Boban Marjanović (©AFP)

Marjanović se zvanično vratio u Hjuston i potpisao do kraja sezone za 807.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 21:18

Roketsi ga u petak otpustili, u ponedeljak mu dali novi ugovor

Kao što je i najavljeno, Boban Marjanović se vratio u redove Hjustona. Iskusnog srpskog centra su Roketsi otpustili minulog petka, ali je već danas vraćen u tim i zadržaće se do kraja sezone. Otišao je kako bi se napravio prostor za dolazak Džona Vola i Denija Grina (dobili ih u trejdu sa LA Klipersima za Erika Gordona), ali dvojac je vrlo brzo dobio čiste papire, a Grin je već na pragu Klivlenda

Bobi je, prema pisanjima američkih medija, u čitavoj priči trebalo da zaradi dodatnih oko 1.000.000 dolara, a ako je suditi na osnovu podataka specijalizovanog portala Spotrac, zaradiće 807.000 dolara.

Izabrane vesti

Naime, Roketsi su sa srpskim centrom raskinuli saradnju tešku 3.500.000 dolara za sezonu i taj novac je postao "mrtav". To znači da će klub imati dvostruko veći vremenski period da mu isplati pomenutu sumu, tačnije ono što je od nje ostalo.

"Mrtav" novac klub ne može da iskoristi na nove igrače, već na otplaćivanje onih koji više nisu sa timom, ali i dalje zauzima prostor u budžetu za plate (računa se za seleri kep).

Hjuston je tako u obavezi da ispoštuje njegov prethodni ugovor, uz vremensku olakšicu, a prema novom će Marjanović zaraditi pomenutih 807.000 do kraja takmičarske godine, što je minimalna svota. Na leto bivši košarkaš Mege i Crvene zvezde postaje neograničeno slobodan.

Američki mediji podsećaju da Bobi nije imao veliku ulogu na parketu ove sezone (upisao 17 nastupa i beležio 2,8 poena i jedan i po skok u proseku), ali da zato odrađuje ključnu u svlačionici. Kao jedan od Hjustonovih veterana je držao ekipu na okupu i najmlađima pomogao da nauče kako da postanu profesionalci.

Marjanović igra svoju osmu sezonu u NBA. U redove tima iz Tojota Arene prešao je minulog leta u trejdu sa Trejom Burkom, Markisom Krisom i Sterlingom Braunom, uz prava na Vendela Mura, u zamenu za Kristijana Vuda koji se preselio u Dalas. Iza sebe ima 303 utakmice u NBA, uz prosek od 5,7 poena i 3,7 skokova, a pre pomenutih timova iz Teksasa igrao je i za San Antonio u ovoj američkoj državi, kao i za Detroit, Los Anđeles Kliperse i Filadelfiju.



tagovi

Boban MarjanovićHjuston Rokets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara