Boban Marjanović (© Star Sport)
Boban Marjanović (© Star Sport)

Marjanović: Dalas kao rodni Boljevac, teško mi je pao trejd

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 19:43

Srpski gorostas je trenutno sa nacionalnim timom, a za medije je pričao o nedavnom trejdu u Hjuston

Okupila se reprezentacija Srbije sa ciljem da nastavi da niže pobede u kvalifikacijama za Mundobasket naredne godine, a jedan od lidera u ovom prozoru biće Boban Marjanović koji se nije previše premišljao kada je stigao poziv Svetislava Pešića. Kako sam priznaje, mnogo se uželeo košarke pošto je vrlo malo igrao kod Džejsona Kida u Dalasu, a na sve to desio se trejd u Hjuston na koji naš as nije ostao ravnodušan.

Izabrane vesti

"Iskren da budem, baš sam se uželeo košarke. To je moja ljubav, život. Gledao sam da ostanem u formi kako god mogu, pa makar to bili treninzi gde sam sam i neko mi dodaje loptu. Srećan sam što sada imam priliku da igram pet na pet. Uželeo sam se utakmica", počinje Marjanović razgovor sa srpskim medijima koji su došli da isprate trening reprezentacije u Areni.

Popularni Bobi je u NBA ligi od 2015. godine. Igrao je za San Antonio, Detroit, Los Anđeles Kliperse, Filadelfiju, a tri godine je proveo u Dalasu gde se najviše sprijateljio sa senzacionalnim Lukom Dončićem. Međutim sada je i tome došao kraj. Srbin je deo trejda koji ga šalje u Hjuston Roketse.

"To je realnost našeg posla, sastavni deo NBA lige. Niko ne želi da bude trejdova, meni je ovo treći u karijeri, donekle sam navikao, ali ovaj mi je baš teško pao, najteže."

Osetio se Bobi u Dalasu kao kod kuće.

"Baš sam se zbližio sa Lukom koji je sjajan momak. Tri godine smo proveli zajedno. Dalas kao grad me je prihvatio, mogu slobodno da kažem da se u Dalasu osećam kao u rodnom Boljevcu, toliko mi je lepo. Možda je glupo porediti Boljevac i Dalas, ali prosto, tako se osećam."

Postavlja se logično pitanje, da li Marjanović planira eventualni povratak u Evropu.

"Nisam o tome razmišljao jer nisam ni očekivao trejd. Videćemo šta će dalje biti."

Visoki centar se danas priključio četi Karija Pešića.

"Moram da priznam da me još uvek muči vremenska razlika. Kada je ovde dan meni se baš spava, ali ide na bolje. Navikavam se."

Srbiju očekju dva meča. Protiv Letonije i Belgije.

"Cilj je da pobedimo dve utakmice. Zato smo se i okupili. Znamo da neče biti lako u Letoniji. Bertans je tu, spreman je da šutne i sa pola terena. Ipak, mi radimo naš deo posla, fokusirani smo na sebe. Mislim da će oni biti u jakom sastavu. Ne zanm da li će biti Porzingis, ali znam da su već počeli sa pripremama. Gledamo da odigramo špo bolje i da pobedimo", podvukao je Marjanović.


tagovi

Boban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara