Maloun o Jokiću: Prolazi kroz teži period, mislim da mu ne nedostaje ništa

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.12.19. | 19:39

Trener Denvera spušta loptu, uprkos tvrdnjama američkih medija da Jokić pruža znatno lošije nastupe u odnosu na prošlu sezonu

Zablistao je Jokić prethodnog petka u Bostonu postigavši čak 30 poena uz deset skokova i četiri asistencije i pokazao da još uvek ima u sebi onu sjajnu formu koju je pokazivao u plej-ofu prethodne sezone. Ali, američki mediji su odmah pred našeg košarkaša postavili pitanje – zbog čega češće to ne pokazuje u ovoj sezoni?

Jasno je da se razlozi za nešto sporiji start mogu tražiti u učešću Jokića na Mundobasketu, gde se sigurno poprilično istrošio, ali kada se podvuče crta, u takvoj situaciji su se našli i mnogi drugi košarkaši iz NBA lige.

Izabrane vesti

Nagetsi do sada imaju sasvim zadovoljavajuć start, pošto su zabeležili 15 pobeda i osam poraza, te se trenutno nalaze na petom mestu u Zapadnoj konferenciji. Rano jutros po našem vremenu su savladali Portland, a Jokić je pružio zadovoljavajuću partiju ubacivši 20 poena i uhvativši 11 skokova.

Trener Denvera, Majkl Maloun, slaže se da Jokić ne pokazuje svoj maksimum od početka sezone, ali istovremeno spušta loptu i tvrdi da će sve doći na svoje mesto.
„Mislim da prolazi kroz teži period. Stvarno to mislim, i ovo je prvi put da ga vidim ovakvog. Nekada sam možda previše zaštitnički nastrojen prema njemu, jer ipak ne može mnogo ljudi u proseku da postiže 16 poena i da hvata deset skokova uz šest asistencija. I onda svi pitaju ‘Pa šta je sa Nikolom?‘ Mislim da tu ima svega. Ništa mu ne nedostaje, jednostavno samo mora da vrati samopouzdanje nazad i da krene da ubacuje loptu kroz obruč“, rekao je Maloun.

Sa druge strane, Nikola Jokić smatra da do sada pruža potpuno zadovoljavajuće partije.
„Ne znam. U proseku postižem 16 poena uz deset skokova i šest asistencija. Iskreno, mislim da je to sasvim dobro“, izjavio je Jokić.

Međutim, nakon toga je dodao da ipak može i bolje.
„Pokazao sam prethodne sezone da mogu da igram na izuzetno visokom nivou, naročito u plej-ofu. Mislim da moram da se vratim na taj nivo“, zaključio je srpski košarkaš.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara