Red Bul Salcburg pobedio posle tri meseca! Ali možda je kasno... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.20. | 17:54

Bikovi prekinuli crnu seriju i opet igraju dobar fudbal

Napokon se i to desilo! Red Bul Salcburg je posle tri meseca pobedio utakmicu u austrijskom prvenstvu. Doduše, u ta tri meseca ih je odigrao samo četiri, ali i četiri utakmice zaredom bez pobede u Bundesligi su ogromna kriza za najmoćniji klub Austrije. Poslednji put su takav niz imali pre skoro 10 godina.

Nakon šokantnog poraza od Altaha minulog vikenda, Salcburg se danas iskupio pobedom na svom terenu protiv neugodnog Šturma – 2:0. I što je najbitnije, Bikovi su danas igrali dobar fudbal na koji smo navikli od njih u prvom delu sezone.

Izabrane vesti

Očigledno da je Salcburg tokom nedelje dobio injekciju samopouzdanja kada je u polufinalu nacionalnog kupa eliminisao najvećeg konkurenta za titulu – LASK.

Danas su samo nakalemili pobedu nad Šturmom. Iako su jedva sastavili tim. Trener Džesi Marš za današnji meč nije mogao da računa na sedmoricu bitnih igrača među kojima je nekoliko startera, pa je na klupi imao samo četvoricu igrača i dvojicu golmana. Bila je ovo prilika za debi u startnoj postavi najskupljeg pojačanja u istoriji kluba, švajcarskog napadača Noe Okafora.

Salcburg je od početka napadao i stvarao gomilu šansi, ali je Šturm uspeo nekako da se odbrani do poluvremena. Dok su domaći navijači još stajali redovima za pivo i kobasice na poluvremenu, propustili su vođstvo Bikova. Posle samo osam sekundi igre u drugom poluvremenu, Japanac Okugava je centaršut kapiterna Ulmera pretvoriuo u 1:0. Na konačnih 2:0 je povisio najbolji strelac tima Patson Daka posle prelep akcije u kojoj je učestvovao skoro ceo tim.

Salcburg je tako prekinuo lošu seriju, ali možda je kasno u trci za titulu. Danas je završen prvi deo sezone posle kojeg se liga deli na plej-of i plej-aut fazu. Salcburg u poslednjih 10 kola ulazi sa šest bodova manje od lidera LASK-a. U plej-of fazi LASK i aktuelni šampion imaju dva međusobna duela, a LASK je domaćin derbija u poslednjem kolu. Bikovi će morati baš da zapnu i uđu u ozbiljnu seriju pobeda ako žele da odbrane titulu.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara