Dončić, Kid i Lajvli (AFP)
Dončić, Kid i Lajvli (AFP)

Mali mu je ugovor: Dončić od saigrača tražio 100.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 12:54

Zanimljiva interakcija sjajnog tandema Maveriksa

Muči se Luka Dončić sa povredom lista već nedelju dana i sigurno je da su Dalas Maveriksi izuzetno oprezni sa oporavkom svoje prve zvezde, ali to nije sprečilo fantastičnog Slovenca da na jednom treningu po ko zna koji put oduševi sve prisutne.

Maveriksi su tradiocinalno organizovali trening otvoren za navijače, takozvani „Fan Jam“ i svi koji su došli, imali su šta da vide. Povređeni Dončić je uzeo loptu i pogodio koš maltene preko celog terena. Kompletna hala je ostala u šoku, a to je bio slučaj i sa Derekom Lajvlijem, a razlog takve njegove reakcije saznali smo kasnije na društvenim mrežama. Razmena poruka njih dvojice na „X-u“ otkrila je da je pogodak Slovenca vredeo čak 100.000 dolara.

Izabrane vesti


Dončić je tražio novac od svog centra, dok je ovaj odgovorio:

Čoveće, sr***a koja gledam svaki dan nisu normalna“, napisao je Lajvli, aludirajući na „lude“ šuteve koje Dončić često pogađa i koji se svako malo pojave na društvenim mrežama.

Možda nije loše napomenuti da će Luka ove godine samo od ugovora sa Dalasom inkasirati čak 43.031.940 dolara, a njegova primanja će do sezone 2026/27 samo da rastu, dok će Lajvli ove godine zaraditi „samo“ 5.014.409 dolara, a čak mu ugovor za narednu godinu i nije garantovan, tako da ne može baš da kaže da neće osetiti minus od 100.000 dolara koliko će očigledno morati da prebaci na Dončićev račun.


Što se tiče Maveriksa, pred njima je prva predsezonska utakmica protiv Memfis Grizlisa i definitvno na njoj neće igrati Dončić, a ne treba da začudi ukoliko Džejson Kid bude odmorio i Kajrija Irvinga, dok bi svoj debi u dresu franšize iz Teksasa trebalo da upiše Klej Tompson, letošnja akvizicija Dalasa. Sigurno će biti potrebno neko vreme da se Mavsi uigraju, ali nije tajna da imaju velike aspiracije da osvoje NBA titulu, koja im je izmakla prošle sezone nakon što ih je Boston pobedio 4:1 u velikom finalu.


Zato je Klej i došao, da podigne Dalas na viši nivo, a očekuje se mnogo i od mladog Lajvlija (pogotovo u „pik end rol“ igri sa Lukom), kao i od Denijela Geforda i Pi Džej Vašingtona, dok je zadatak Dončića i Irvinga jasan – zatrpati koš protivnika do vrha.


tagovi

Luka DončićDžejson KidDerek Lajvli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara