Oded Kataš, trener tima iz Tel Aviva (Vatroslav Hladny/Starsport)
Oded Kataš, trener tima iz Tel Aviva (Vatroslav Hladny/Starsport)

Makabi završio veliko pojačanje: Zbog plate je zaboravio na rat

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 12:01

Sejben Li se dogovorio sa velikanom iz Tel Aviva

Ugrabio je priliku Makabi i zgrabio Sejbena Lija ispred svih. Kako prenosi Eurohoops, košarkaš Manise prelazi u Makabi Tel Aviv i potpisaće ugovor do kraja sezone, za šta će na ime obeštećenja turski klub dobiti 150.000 evra od izraelskog velikana.

"Li je zaboravio konsekvence i zabrinutost zbog rata u Izraelu stavio na stranu zbog plate u Makabiju", prenosi Aris Barkas, novinar portala Eurohoops.

Izabrane vesti

Posle sjajne utakmice Sejbena Lija u dresu Manise, kada je imao 36 poena, šest skokova i šest asistencija, mnogi evroligaši su zvali i usijali telefon turskom timu kako bi pitali za njegove usluge i potencijalni otkup. Na kraju je najkonkretniji bio Makabi i Oded Kataš dobio je veliko pojačanje.


Sejben Li je kombo bek, primarna pozicija mu je plejmejker, što je ono što je baš potrebno Makabiju iz Tel Aviva.

Bivši student univerziteta Vanderbilt, koji je draftovan od strane Detroit Pistonsa kao 38. pik 2020. godine, potpisao je ugovor sa Manisom 30. avgusta i već sada napušta turski tim kako bi igrao u elitnom košarkaškom takmičenju.

U NBA ligi proveo je četiri godine, dve u Detroitu, polusezonu u Filadelfiji i jednu i po sezonu u Finiksu, od čega je posle Detroita uglavnom bio u razvojnoj ligi i čekao svoju šansu. Najbolje je igrao za Detroit, kada je imao oko šest poena za 16 minuta na parketu, da bi se kasnije solidno snašao u Finiksu. Dolaskom Kevina Durenta i Bredlija Bila, ispao je iz rotacije i na kraju ga je put odveo u Tursku.

Sada iz Turske odlazi u Izrael, gde će pokušati da dominaciju iz FIBA lige šampiona da prenese na Evroligu.

Fenerbahče je bio zainteresovan, pogotovo posle povrede Skotija Vilbekina, ali se sada okreću Denisu Smitu Džunioru.



tagovi

KK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara