Foto: MozzartSport
Foto: MozzartSport

Makabi spremio pakao za Partizan, ali Panter je spreman: Neprijateljska atmosfera me inspiriše

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 21:38

Crno-beli odradili večernji trening pred prvi meč Evrolige u novoj sezoni

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tel Aviva)

Sreda veče, legendarna dvorana “Menora Mivtahim“ potpuno prazna, ali i tako praza jasno odaje šta se sprema u četvrtak veče za igrače Partizan Mozzart Beta. Plavo-žute zastave su postavljene već na svakoj stolici u hali koja prima oko 12.000 navijača, a i posebne žice nagoveštavaju spektakularnu koreografiju. Sve ovo garantuje istinski spektakl u prvom kolu Evrolige.

Izabrane vesti

„Vidim da su nešto specijalno spremili, iskren da budem, meni to odgovara. Još više me fokusira, kada vidim sve ovo na tribinama, samo me inspiriše“, kao iz topa odgovara Kevin Panter po završetku treninga.

Željko Obradović je sa ekipom proveo skoro dva sata na parketu u sredu uveče u pomenutoj dvorani, radeći na poslednjim pripremama pred meč. Prvi u novoj sezoni.

Dobro smo trenirali, imamo i momke za koje će ovo sve biti novo. Imam nekoliko saveta za njih. Nisam još stigao lepo da sednem sa njima da ih pripremim za sve, ali definitivno to je cilj do utakmice“.

Glavna vest pred ovaj meč je izostanak Vejda Boldvina koji zbog povrede leđa neće biti u sastavu. Zanimljivo, Boldvin i Panter su nekada bili saigrači u Olimpijakosu.

Kratko smo igrali zajedno, više smo igrali jedan protiv drugog na koledžu. Za mene je on evropski Rasel Vestbruk. Izvanredan atleta, pravi lider ekipe“.

Onda se postavlja pitanje, da li će crno-belima biti lakše?

Neće biti lakše, jer su oni dobar tim. Imaju svoj identitet i izostatak jednog igrača neće previše uticati na to. Imaju sjajnu atmosferu na svom terenu, sigurno će ih to dodatno inspirisati, ali imamo i mi adute“.

Činjenica je da je Partizan znatno iskusniji u odnosu na isti period prethodne godine.

U tome nema dileme. Sada znamo šta je potrebno. Komunikacija je ključna. Mirnoća takođe. To su stvari koje donose pobedu na ovakvim mečevima“, dodaje Panter.

Slično razmišlja i Danilo Anđušić.

Definitivno uz Beograd jedan od najvrelijih terena u Evroligi je Tel Aviv. Vidimo i sami da su nešto posebno spremili što nas iskreno raduje. Mnogo više volimo da igramo u vatrenim atmosferama nego u praznim halama“.

Mogao bi baš Anđušić da bude jedan od aduta na sutrašnjoj utakmici pošto je evidentno da je u sezonu ušao u sjajnoj atmosferi pošto je Mornaru ubacio 23 poena.

Ne mogu da kažem da sam bilo šta drugačije radio tokom leta. Osećam se dobro, možda nikada spremnije. Radi i to je to. Nema nikakvog specijalnog recepta“, rekao je Anđušić.


 


tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara