Makabi se mučio pred Zvezdu pa dodao gas

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.10.19. | 21:58

Ponos Izraela nije dozvolio iznenađenje

Makabi je bio uspešan u generalci pred evroligaški okršaj sa Crvenom zvezdom u Tel Avivu. Istina, nije ni imao težak posao...

Ponos Izraela je u drugom kolu domaćeg šampionata savladao Hapoel Elijat 102:86 i zadržao maksimalan učinak posle dva kola.

Izabrane vesti

Doduše, Makabi nije došao do pobede tako lako kao što rezultat govori. Izraelski velikan se na svom terenu mučio tri i po četvrtine sa autsajderom. Na poluvremenu je vodio samo pet poena razlike, na kraju treće četvrtine je bila ista prednost, a Hapoel Elijat je izjednačio na početku poslednje deonice. Skoro ceo meč je bio rezultatski egal. A onda je Makabi dodao gas u finišu i pregazio nedoraslog rivala. Poslednju četvrtinu je pobedio 28:17.

Amerikanac Otelo Hanter je sa 20 poena i devet skokova bio najbolji u pobedničkom timu, Brajant je ubacio 17, a nekadašnji Zvezdin košarkaš Nejt Volters 13 poena. Skoti Vilbekin je zabeležio 12 poena i devet asistencija.

Makabi dočekuje Zvezdu u četvrtak od 20.05 časova u trećem kolu Evrolige, a u prva dva je zabeležio poraze na gostovanjima Himkiju i Real Madridu.

(FOTO: twitter.com/MaccabitlvBC)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara