Džejlen Adams (Foto: fiba.basketball)
Džejlen Adams (Foto: fiba.basketball)

Makabi se dogovorio sa bivšim igračem Hapoela Džejlenom Adamsom, ne razmišlja o rastanku sa Holinsom

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 18:23

Ponos Izraela pojačao spoljnu liniju nakon povrede Daruna Hilijarda

Već neko vreme se piše da Makabi uveliko traži pojačanje na bekovskim pozicijama, a izraelski Vala Sport javlja da je pronađeno rešenje. Bivši igrač Hapoel Jerusalima Džejlen Adams dogovorio je saradnju sa klubom iz Tel Aviva do kraja sezone.

Kontakti su uspostavljeni juče, a Adams je navodno pokazao veliku želju da obuče žuti dres. Imao je unosnu ponudu iz Kine na stolu, ali je odlučio da sačeka u nadi da će dobiti priliku da zaigra u Evroligi ili NBA. Na kraju je stigao poziv iz redova evropskog velikana, a očekuje se da se naredne nedelje priključi saigračima i potencijalno debituje u elitnom takmičenju protiv Panatinaikosa krajem meseca.

Izabrane vesti

Vala ističe da su povreda Daruna Hilijarda i nešto sporija adaptacija bivšeg igrača Crvene zvezde Ostina Holinsa ubedila upravu da krene po novog igrača, ali da to ne znači da će biti odlazaka. Adams će u startu biti alternativa za bekovski duo Lorenzo Braun - Vejd Boldvin i pokušati da se nametne kako sezona bude odmicala. Očekuje se da Holins ostane, iako nije bio registrovan za mečeve u domaćoj ligi, dok je na premijeri u Evroligi upisao samo tri minuta protiv Žalgirisa.

Tokom većeg dela karijere Adams je smatran pre svega poenterom. Proveo je četiri godine na Jukonu, a leta 2019. godine nije izabran na NBA draftu. Prve korake u Evropi načinio je u dresu francuskog Šampanja, a prošle sezone je branio boje Hapoela iz Jerusalima. Beležio je 15,1 poena, 3,4 skoka i 3,3 asistencije u izraelskom šampionatu.


tagovi

KK Makabi Tel AvivDžejlen AdamsOstin Holins

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara