Džoš Nibo (AFP)
Džoš Nibo (AFP)

Makabi propustio šampionsku meč loptu

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.06.24. | 23:46

"Ponos Izraela" u drugom duelu finalne serije izgubio od Hapoela iz Tel Aviva sa 85:67. Majstorica će odrediti ovogodišnjeg šampiona

Šampionat Izraela je poslednje košarkaško nacionalno prvenstvo koje još nije završeno za ovu sezonu, a potrajaće još neko vreme. Imao je Makabi iz Tel Aviva priliku da večeras trijumfom nad gradskim rivalom Hapoelom osvoji 57. domaću krunu, međutim izabranici Stefanosa Dedasa su uspeli da u drugom meču finalne serije na svom parketu slave sa 85:67 i tako izbori majstoricu.

Domaćin je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisao dešavanja, na poluvremenu imao i dvocifrenu razliku (46:35) koju je u nastavku samo uvećavao. Odličan je bio presing na loptu kod momaka u crvenim dresovima koji su za 40 minuta igre imali čak 13 ukradenih lopti. Pritom su bolji od rivala bili u ofanzivnom skoku, kao i u timskim asistencijama.

Izabrane vesti

Fantastičnu partiju je u pobedničkom timu odigrao Ksavijer Manford koji je obračun završio sa 25 poena i pet asistencija, dok su ga u stopu pratili Džejlen Hord koji je uz 15 poena uhvatio i osam skokova, Kajl Aleksander sa 11 poena koliko je imao i Tajler Enis, brat nekadašnjeg igrača Crvene Zvezde, Dilana.

U taboru poraženog se istakao MVP ovogodišnje lige Roman Sorkin koji je upisao 16 poena, dok je poen manje ubeležio Bonzi Kolson. Lorenco Braun je brojao do 13, dok je Tamir Blat bio nadomak dabl-dabl učinka (11 poena i devet asistencija).


tagovi

KK Makabi Tel AvivHapoel Tel AvivIzrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara