Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Makabi na terenu u crnini, meč u Valensiji prati 700 policajaca

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.10.23. | 13:38

Utakmica između Valensije i Makabija na programu je u sredu, 18. oktobra od 20.30 po srednjoevropskom vremenu

Oči košarkaške javnosti okrenute su večeras ka Španiji zbog meča Valensije i Makabija. Ne toliko zbog same utakmice, već zbog svega što prati Makabi u ovom momentu. Svima je poznato šta se događa u Izraelu. Zbog ratne situacije Makabi je do sada odigrao samo jedan meč u Evroligi, a večerašnji u Valensiji je proglašen visoko rizičnim...

Izabrane vesti

"Moramo da budemo malo podrška", rekao je glavni trener Valensije Aleks Mumbru na konferenciji za novinare dan pre utakmice.

Ako Makabi dođe sa dvanaest igrača, sa tamošnjim porodicama, sa situacijom u kojoj žive, i oni dođu da igraju, ne treba da postavljamo nikakve prepreke. Utakmica je visokog rizika. Mnogo je očiglednih stvari koje vidimo svaki dan, ali moramo da unesemo malo razuma i mira. Biće to sportski događaj", dodao je Mumbru.

Prema najavama medija, 700 policajaca će biti na utakmici zbog bezbedonosnih rizika.

"Klub čini sve što je u njegovoj moći da obezbedi maksimalnu bezbednost u La Fonteti i okolini. Postoje stvari koje su svima van domašaja, poput onoga što se dogodilo u Briselu, ali morate da prenesete mir, da pokušate da razmišljate o sportu, a nesportske stvari izostavite".

Makabi će nositi crne dresove kako bi iskazao žaljenje zbog rata koji se vodi u Izraelu i svih životeaizgubljenih u bitkama. Utakmica će započeti niz od najmanje četiri gostovanja u nizu.

Utakmica između Valensije i Makabija na programu je u sredu, 18. oktobra od 20.30 po srednjoevropskom vremenu.


tagovi

KK Makabi Tel AvivEvroligaKK Valensija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara