Makabi kreće u svoju ofanzivu - Izraelci žele da zadrže najbolje igrače

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 17:08

Klub iz Tel Aviva ne želi da ostane bez najboljih igrača naredne sezone

Onog momenta kada je Makabi ispao u plej-ofu od Panatinaikosa u Evorligi, nižui se vesti da najbolji igrači spremaju kofere kako bi napustili redove Ponosa Izraela. Od Lorenca Brauna, preko Vejda Bloldvina do Jasiela Rivera.

Ipak, iz Tel Aviva ističu da ništa od toga nije tačno i da je glavni cilj kluba da zadrži jezgro tima koje je napravilo izvanredne rezultate igrajući van Izraela. Već odavno su poznati razlozi zbog kojih je Makabi svoje mečeve igrao u Beogradu. Samo jedan meč su odigrali u Tel Avivu i to protiv Partizana pre nego što su se preseili u Srbiju.

Izabrane vesti

Čak i van domovine, Makabi je došao na jednu pobedu od plasmana na završni turnir Evrolige u Berlinu.

Od tada Brauna su preselili u Real Madrid, pa Fenerbahče. Boldvin i Rivero su takođe na meti mnogih klubova, ali su onda krenuli da stižu demanti.

Braun je pre svih istakao da nema nameru da napusti Tel Aviv. Slične indicije stižu iz tabora sjajnog Vejda Boldvina. Sada Izraelci pišu da bi i Rivero mogao da ostane u klubu. Sve ovo dok ne postoje ni najmanje indicije da bi Makabi naredne sezone mogao da igra u Tel Avivu. Zapravo je realnije da ponovo sezonu startuje u Beogradu.

A ta selidba je klub iz Tel Aviva prošle sezone koštala preko 5.000.000 dolara koliko su morali da izdvoje za sve troškove, a ponajviše su potrošili zbog konstantnih letova.

Što se tiče potancijalnih pojačanja, najviše se priča o Jamu Madaru. Nekadašnji plejmejker Partizana nije imao sezonu kakvu je očekivao u Fenerbahčeu pa ga mnogi sada vide u Makabiju.


tagovi

KK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara