Jurtseven i Mejkon (©AFP)
Jurtseven i Mejkon (©AFP)

Makabi doveo Mejkona, Panati ponuđen Jurtseven

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.08.24. | 17:10

Još se "kuva" na evroligaškom tržištu

Nije letnji šoping završen za evroligaške ekipe. Partizan je bio vredan završavanjem posla oko dovođenja Alekseja Pokuševskog, dok je Makabi iz Tel Aviva potpisao veliku želju, Derila Mejkona.

U pitanju je nekadašnji NBA igrač sa iskustvom igranja u elitnom evropskom takmičenju. U sezoni 2021/22 je igrao za grčki Panatinaikos gde je prosečno beležio 13,1 poen uz 2,2 skokova i 3,6 asistencija. Dobro se pamti njegova partija protiv Anadolu Efesa kada je postigao 34 poena uz šut za tri 9/12!

Izabrane vesti

Lani je nastupao u Kini noseći dres Šenžen Leopardsa i doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena zbog kojih će se na teren vratiti u Novembru. Ipak, to izraelskom šampionu nije smetalo da sa američkim bekom potpiše jednogodišnji ugovor.

Posle sve izvesnijeg odlaska Oleka Balcerovskog, šampion Evrope, Panatinaikos gleda da potpiše još jednog visokog igrača za narednu sezonu koji bi bio ispomoć Matijasu Lesoru. Atinskom timu je ponuđen Turčin Omer Jurtseven koji je napustio NBA ligu, međutim trener Zelenih, Ergin Ataman, se boji da bi mogao da ugrozi timsku hemiju pa zato još nije pristao da sklopi dogovor.

Ipak, to ne znači da neće, tim pre pošto izuzetno ceni kvalitete svog zemljaka, međutim najverovatnije se to neće desiti na samom početku sezone.


tagovi

KK Makabi Tel AvivEvroligaKK PanatinaikosDeril Mejkonomer jurtseven

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara