Majk Cirbes (©MN Press)
Majk Cirbes (©MN Press)

Majk Cirbes zvanično napustio Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 19:23

Nemački centar objavio rastanak na društvenim mrežama

Majk Cirbes više nije košarkaš Crvene zvezde, sada je zvanično. Nemački centar oprostio se od kluba, saigrača i navijača na društvenim mrežama i svoj treći mandat na Malom Kalemegdanu završio je uz još tri pehara - ABA šampiona, prvaka Srbije i osvajača Kupa Radivoja Koraća.

Cirbes se u Crvenu zvezdu vratio prošlog leta posle epizode u Dubaiju, sa idejom da održava formu dok ne pronađe novi klub. Ipak, kako je vreme odmicalo, a crveno-beli nisu mogli da pronađu idealno rešenje u unutrašnjoj liniji, Nemcu je ponuđen kratkoročni ugovor, oročen prvo do kraja 2021. godine, zatim i sezone koja se završila u nedelju trijumfom nad FMP u Železniku.

Izabrane vesti

"Kakva sezona... Pružena mi je šansa da se vratim kući. Nažalost, zbog povrede i toga što sam dvaput zakačio koronu, nisam mogao da branim čast Crvene zvezde onako kako sam želeo. Srećom, sve se dobro završilo na kraju. Osvojili smo tri krune i dobili mnogo izazova tokom sezone", napisao je Cirbes i dodao:

"Sada je vreme za rastanak. Hvala svima na podršci u dobrim i teškim vremenima, Zvezda, braća Delije i Beograd generalno zauvek će imati posebno mesto u mom srcu".

Sreda, 20.30: (1,60) Monako (14,5) Asvel (2,55)

Nemački centar je sa Crvenom zvezdom osvojio čak devet trofeja, od toga četiri ABA lige, tri Superlige i po jedan ABA Superkup i Kup Radivoja Koraća. Najbolje partije pružao je tokom prvog mandata kada je počeo kao rezerva Bobanu Marjanoviću, da bi potom uzeo ulogu startnog centra i procvetao kao partner Stefana Jovića, što mu je donelo milionski transfer u Makabi iz Tel Aviva kao član idealne petorke regionalnog takmičenja. U Zvezdu se vraća leta 2018. godine kod Milana Tomića, kada je pomogao da se vrati regionalna titula u klupske vitrine.

Za Crvenu zvezdu odigrao je po 11 utakmica u ABA ligi i Evroligi, gde je beležio oko pet, odnosno četiri poena. Kup u Nišu propustio je zbog povrede kolena od koje je uspeo da se oporavi pred start završnice domaćeg prvenstva, kada je upisao i poslednje minute u crveno-belom dresu.

Narednih dana biće jasnije ko će ostati, a ko napustiti Crvenu zvezdu. Treneru Dejanu Radonjiću istekao je ugovor, ali je on na konferenciji posle osvojene titule izjavio da "želja nije sporna" i da će pričati sa čelnicima kluba o produžetku saradnje. Neizvesni su statusi Nikole Kalinića, Ostina Holinsa i Erona Vajta, dok su ugovori, iako od njih samo bivši igrač Zenita nema ugovor, dok su u ovom trenutku bez potpisane saradnje Dejan Davidovac, Nejt Volters, Branko Lazić, i Marko Simonović.


tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaABA ligaMajk Cirbes

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara